Dårlig gjort mot russerne

Nesten alt har foregått bak lukkede dører når idretten har dømt sine helter. Nå rammer det Russland og en av VMs største favoritter.

IKKE GREIT: Jelena Välbe og Alekandr Bolshunov sleit med humøret på den internasjonale pressekonferansen. Når det gjelder manglende åpenhet i IOC og FIS rundt utestengelsen av russiske skihelter i sist OL, har de grunn til det. FOTO: Bjørn Langsem, Dagbladet.
IKKE GREIT: Jelena Välbe og Alekandr Bolshunov sleit med humøret på den internasjonale pressekonferansen. Når det gjelder manglende åpenhet i IOC og FIS rundt utestengelsen av russiske skihelter i sist OL, har de grunn til det. FOTO: Bjørn Langsem, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): Å være på en russisk pressekonferanse i langrenn er en selsom opplevelse. Forleden skulle sjefen Jelena Välbe; flankert av de fire største stjernene sine, snakke om det å være verdensmesterskapets heiteste favoritt sammen med Norge.

Det ble i stedet et ekko av en trist gammel slager:

  • For det er ikke greit å være russer i dag.

I hvert fall ikke når hver eneste prestasjon blir vurdert i lys av skandalen i Sotsji og utestengelsen av nesten et helt russisk lag i det siste internasjonale mesterskapet. Under OL 2018 var de gamle langrennshelter; tross en frifinnelse i tolve time, fortsatt ikke velkomne i skisporene eid av den internasjonale olympiske komite (IOC).

Heller ikke Sergej Ustjugov; selve symbolet på russisk sinne mot den rettsbehandlingen av gamle lagkamerater som rett før lekene i Pyeongchang endte med en overraskende frifinnelse i Idrettens Voldgiftsdomstol (CAS).

DA skulle du kanskje tro at både Jelena Välbe og Sergej Ustjugov ville benytte anledningen til å gi internasjonal presse en bred og god gjennomgang av den urettferdigheten de mener har rammet russisk sport. Men slik gikk det slett ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer