Holmenkollmedaljen: Vraker Justyna Kowalczyk og Martin Johnsrud Sundby

Dårlig gjort

Skiforeningen tar ikke tilbake medaljene til de største dopingsvindlerne. I stedet straffes de virkelige skiheltene som aldri har forsøkt å jukse.

FORTJENER ÆRESPRIS: Justyna Kowalczyk har vært en av skihistoriens største profiler. Hun har oppnådd alle resultatene sine gjennom ærlig trening. Da rimer det ikke at Skiforeningen nekter å gi henne Holmenkollmedaljen på grunn av et regelbrudd.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORTJENER ÆRESPRIS: Justyna Kowalczyk har vært en av skihistoriens største profiler. Hun har oppnådd alle resultatene sine gjennom ærlig trening. Da rimer det ikke at Skiforeningen nekter å gi henne Holmenkollmedaljen på grunn av et regelbrudd.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ETTER at italiensk politi forleden raidet hotellet til den russiske skiskytteren Aleksandr Loginov på jakt etter bevis for mer doping, fikk jeg mailboksen full av russiske skiskytterentusiaster som minnet om hvordan Norge visstnok i årevis har svindlet verden ved hjelp av astmamedisinering.

Den gjennomgående umoralen i disse e-mailene var at juks egentlig ikke er så farlig:

  • For alle jukser jo i toppidretten. Ikke sant? Litt bloddoping her, litt leppesalve der og så en dose astmamedisin. Er det egentlig noen etisk forskjell mellom de som uheldigvis blir tatt?

- Nei, sier også styret i den mektige Skiforeningen i Oslo som nå nekter å gi både den polske skidronninga Justyna Kowalczyk og den norske astmatikeren Martin Johnsrud Sundby velfortjent heder.

Disse to skiløperne blir ikke vurdert for Holmenkollmedaljen fordi styret i Skiforeningen heretter setter grensen for god moral ved brudd på enhver dopingregel. Samtidig får tunge bloddopere beholde medaljene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer