Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dårlig kveld for trenerbølla

Det er bare en bølle i norsk fotball. Han trener dessverre Molde.

DET ENESTE gode ved at Molde taper fotballkamper, er at stadig færre gidder å høre på hva Arild Stavrum lirer av seg.

Ellers unner vi hjemmelaget på Norges vakreste stadion alt godt.

Det er såvisst ikke spillernes skyld at de har fått en trener på ryggen som bevisst bryter ned det vennskapet og den ærligheten som en vellykket nasjonalsport er nødt til å bygge på.

Men nå bør de som fortsatt kan snakke norsk i Molde-drakta, ta en alvorlig prat med sjefen sin.

DE ANDRE også for den saks skyld.

Fotball er ment å være et felles språk for lek, men Arild Stavrum babler bare ondskap.

Etter rekken av oppslag de siste ukene er han allerede i ferd med å miste gjennomslagkraften. Stortromme er ikke instrumentet du hygger deg med i lengden.

Særlig ikke når han som dunker løs på tromma mangler rytmesans både i avisa som liksom-skribent, som trenertulling mellom kampene og som sjef for Moldes primitive dunkeball.

Dårlig kveld for trenerbølla

DE SISTE årene har jeg lurt på hvorfor Oslo-avisa Aftenposten har holdt seg med en så primitiv skribent som Arild Stavrum.

Det kan ikke ha vært for å sette i gang fotballdebatt til å bli litt klokere av. Til det har Stavrum snublet rundt med språk og begreper han ikke helt skjønner rekkevidden av.

Muligens har det vært for å bevise at den tidligere tanta i den norske avisfamilien definitivt er blitt rocka og røff. Det siste er resten av avisa bra bevis for. Aftenposten er en god avis, men Stavrum er en dårlig fotballskribent.

MOLDE-TRENEREN som skribent har en en grunnleggende svikt:

• •  Det er så lett å skjønne at Arild Stavrum bløffer leserne.

Så mye liksomraseri og dritt er det ellers ikke mulig å pakke inn i meninger om fotball.

Den bløffen har han tatt med seg som frivillig trenerbølle mellom serieomgangene. Sist uke var det en overdose med Rosenborg-hat; i dag var det intervjuet med VG der Martin Andresen ble karakterisert som \'en landslagskaptein ute av styring\'.

SÅ DU Martin spille ut Molde den første halvtimen på Røkke-løkka, skjønte du også mangelen på sannhetsinnhold i den uttalelsen. Selv om det ikke var spillferdighetene Stavrum kritiserte hos Brann-kapteinen.

Han satte derimot et spørsmålstegn ved Martins psykiske balanse. Eller som Stavrum i beste overdrivelse uttalte:

- Martin har gått fra å være en fotballspiller til å bli en bølle.

Og her snakker i hvertfall Arild Stavrum om noe han har greie på.

POENGET ER bare at når det gjelder Martin Andresen er det ikke store forandringen å snakke om. Den tidligere landslagskapteinen har alltid hatt bra trøkk i duellene, klare meninger om dømming og noen håndgrep som litt for treige spillere ofte er nødt til å bruke.

Til sammen gjør det ham til en god mann i kampsporten fotball, og nå er han dessuten skadefri og i stigende form.

I beste fall blir Martin Andresen i EM-kvaliken til høsten den landslagsdirigenten han var ment å være for Åge Hareide i siste VM-kvalik.

OG I beste fall blir Arild Stavrum heretter overhørt.

Det er ikke sammenheng mellom det han sier om fotball og det han taktisk legger opp til med Molde.

Det er heller ingen sammenheng mellom dritten han sårer andre spillere og trenere med og den jobben han bør gjøre for å lage en artigere fotball for oss alle.

Det første er dumt for Moldes tilhengere; det andre er for dumt for resten til å bry seg om.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling