Bjerketvedt-saken

Dårlig ledelse koster penger

Fotballen er ikke den eneste bransjen som betaler seg ut av konflikter. Fotballens problem er at det er så synlig.

MÅTTE BETALE: Dårlig håndtering av betente saker koster fotballen mer enn det smaker, skriver Morten Pedersen etter at Pål Bjerketvedt (bildet) og NFF måtte betale 150 000 i erstatning til Erik Loe. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE BETALE: Dårlig håndtering av betente saker koster fotballen mer enn det smaker, skriver Morten Pedersen etter at Pål Bjerketvedt (bildet) og NFF måtte betale 150 000 i erstatning til Erik Loe. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NÅR ARBEIDSFORHOLD AV forskjellige årsaker brytes av arbeidsgiver, være seg i fotballen eller næringslivet som sådan, vet man som oftest hva det kommer til å koste. Det står i kontrakten. Exit-klausulen – hvor mye som skal eller må kompenseres når vedkommende får sparken eller løses fra avtalen – er gjerne det første som diskuteres når en kontrakt inngås.

Noen kaller det fallskjermer, andre snakker om etterlønn i henhold til avtaler.

Dårlige resultater koster alltid penger.

SÅNN ER DET bare. Ferdig med det. Hvis konsernsjefen ikke leverer på bunnlinja, betal vedkommende ut. Hvis fotballtreneren ikke leverer på tabellen, avslutt arbeidsforholdet i henhold til kontrakten. Det skjer fordi det må skje, som oftest veldig ryddig, det er bare verden som går videre.

Verken aksjonærer eller supportere kan leve med dårlige resultater over tid.

DÅRLIG LEDELSE KOSTER også penger. Det er verre. Spesielt i idretten. Huden er ikke så hard som i big business. Tær blir gjerne litt ømmere i trange fotballsko. Så da Ivar Koteng i Rosenborg sparket Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun uten egentlig å vite hva han kastet klubben ut i sommeren 2018, hvilket betyr at styrelederen hadde en særdeles dårlig sak da han nådde et slags metningspunkt for egen fotballfaglig meningsløshet, da ble det selvfølgelig bråk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer