Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dårlig norsk start i Volvo Ocean Race

Krasj, vindtrøbbel og spansk dobbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Før start ble tønsbergseileren Aksel Magdahl (29) og båten ”Ericsson Nordic” nær nektet å starte i Volvo Ocean Race.

Etterpå gikk det dårlig også ute på sjøen i Alicante.

Nedtur
Dagens to baneseilaser, som var starten på årets Volvo Ocean Race, ble ingen stor oppmuntring for Magdahl og de 12 andre på Ericsson Racing Team 3.

Torsdag kveld fikk båten beskjed om at de ikke fikk godkjent kjølen på båten, og at de for hver regatta de stiller med den, blir flyttet to plasser ned på resultatlista.

Alternativet var å nekte dem startslisens.

- Skikkelig nedtur, fordi feilen på kjølen faktisk gjør at vi seiler saktere enn de andre båtene, og ikke gir oss noen fartsfordel. Nå får vi håpe at juryen omgjør poengstraffen før første havregattastart neste lørdag, sier Aksel Magdahl til Dagbladet.no.

For båten trenger både større fart og fjerning av straffen - eller ny kjøl til minst 500 000 kroner - for å få topplassering i det som mange mener er verdens hardeste regatta.

Spansk hjemmeseier 

TRØBBEL: Ericsson Racing Team 3 fikk beskjed om at de ikke fikk godkjent kjølen på båten, og at de for hver regatta de stiller med den, blir flyttet to plasser ned på resultatlista. Foto: REUTERS/SCANPIX
TRØBBEL: Ericsson Racing Team 3 fikk beskjed om at de ikke fikk godkjent kjølen på båten, og at de for hver regatta de stiller med den, blir flyttet to plasser ned på resultatlista. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Ny kjøl kan tidligst være på plass om en måned - etter målgang i Cape Town i Sør-Afrika.

Baneseilasen ble en stor spansk dag, da de spanske båtene Telefonica Blue og Telefonica Black tok de to første plassene.

Puma Racing Team ligger på tredje plass.

Den nordiske Ericssonbåten ligger på 7.plass, etter å ha mistet et poeng pga poengstraffen.

De to båtene som ligger sist i regattaen, Delta Team fra Nederland, og russiske Team Russia krashet med startbåten og deretter med hverandre på den andre starten i dag, men ingen av seilerne ble skadd i krasjen som skjedde i en regatta med store vindskift, og utsatt start.

Allikevel ble det trøbbel i starten og nærkontakt av det uønskede slaget. Volvo Ocean Race fortsetter med havseilas neste lørdag.

image: Dårlig norsk start i Volvo Ocean Race

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!