Therese Johaug

Dårlig nytt for de andre

Rapportene fra Therese Johaugs OL-oppkjøring er svært gode. Det betyr enda mer trøbbel for konkurrentene.

KNUST: Russiske Tatjana Sorina ble overrasket da hun i høst fikkk være med Therese Johaug på trening. Video: Haarstad/Løkås/Særsland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det har lenge vært kjent i skimiljøet at OL-rennene i Kina har noen rammer som passer for verdens beste langrennsjente:

  • Kombinasjonen av tynn luft og trå snø er bra for den løperen i feltet med mest erfaring og best fysikk.

OL-løyper med ekstreme krav til kontrollert utholdenhet, gjør Therese Johaug til en naturlig favoritt blant distanseløperne selv om hun de siste sesongene er blitt jaget av yngre konkurrenter med like stort oksygenopptak.

Akkurat den konkurransen ser ut til å trigge stadig nye forbedringer i prestasjonene til den norske veteranen. For rivalene må Johaugs stødige framgang etter come backet høsten 2018 ha vært frustrerende.

Der de har utlignet forskjellen opp de bratteste bakkene, har Therese i stedet sklidd fra i det lettere terrenget; altså de partiene i løypa som historisk var hennes svakhet.

Da er det svært dårlig nytt for resten av det internasjonale langrennsfeltet at testresultatene til Therese Johaug foran denne OL-sesongen tildels er sterkere enn noen gang.

DE beste langrennsløperne er av gode grunner forsiktige med å vektlegge tester fra oppkjøringen. Det å sammenligne tider fra rulleski-tester på tredemølla til mulige resultater på snø, er en dristig øvelse. Dette er først og fremst et verktøy for å få kontrollert, effektiv trening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer