Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dårlig nytt for Gamst\'n

Gamst Pedersen er eneste spiller med klubbtilhørighet i England som er tatt ut i årets første landslagstropp. Blackburn-proffen har ingen tillit hos Blackburn-manager Mark Hughes og er tribunesliter på Ewood Park.

- Vi har snakket med Mark Hughes om Gamst Pedersen. Han har lite spilletid i Blackburn, så da vil vi gi ham spilletid i landslaget for å unngå at han blir sulteftret. Hughes har sagt at det i utgangspunktet er greit, sa Åge Hareide til NTB.

Landslagssjefen har tatt høyde for at det kan bli endringer i forbindelse med cupkamper og lignende i England, og at Blackburn likevel kan få bruk for nordmannen. Derfor har han kalt inn 23 mann i landslagstroppen mot de planlagte 22.

- Det er vel ikke spesielt hyggelig for Gamst Pedersen at klubben gir slipp på ham i en viktig engelsk fotballperiode?

- Nei, det kan du godt si. Men da er vi nødt til å pleie ham på best mulig måte selv. Vi har klart gitt uttrykk for vår bekymring overfor Mark Hughes også, men han har jo sine planer med gutten. Det er vanskelig for oss å blande oss inn i det. Men får vi ham med oss, er det i så fall en fin gest av Mark Hughes, mente Hareide.

Branns Raymond Kvisvik er «backup» om Gamst Pedersen enten skulle falle ut av troppen eller være ute av form.

- Kvisvik har en serve og en fot som er interessant for oss. Vi vet jo at Kvisvik kommer til å spille for Brann, vi vet hva han står for, og han kan bli en viktig brikke for oss på dødballer.

- Spesielt opp mot Moldova-kampen (VM-kvalifisering i mars) kan Kvisvik bli interessant. Han får vist hva han står for i internasjonal sammenheng nå, sa Åge Hareide.

(©NTB)

MED: Blackburn har gitt klarsignal til at Morten Gamst Pedersen kan være med landslaget, til tross for at kampene skjer i en viktig engelsk ligaperiode.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media