Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dårlig nytt for konkurrentene. Kjetil Jansrud er i rute: - Jeg har et knepp til her og der

- Var ganske spent.

I RUTE: Kjetil Jansrud viser at gullformen ikke har forsvunnet etter torsdagens portsmell. I dag dundret han inn til en andreplass på utfortreninga. Foto:  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
I RUTE: Kjetil Jansrud viser at gullformen ikke har forsvunnet etter torsdagens portsmell. I dag dundret han inn til en andreplass på utfortreninga. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer

BEAVER CREEK (Dagbladet): Fra startnummer 18 kjørte Kjetil Jansrud inn til det som da var bestetid på dagens utfortrening. I ettertid kom Brice Roger inn og slo nordmannen, men storfavoritten var veldig godt fornøyd med gjennomkjøringa etter den stygge skuldersmellen i går.

- Jeg blir ikke helt frisk på en dag, men det har blitt mye bedre, sier han ettermålgang.

Bedre enn fryktet I går sa Jansrud at han neppe kom til å stake seg ut fra toppen av løypa for å spare skulderen for ytterligere påkjenninger. Den planen hadde endret seg til i dag, og 29-åringen tok tre dype skøytetak ut fra start.

- Jeg visste at det kom til å være litt vondt å stake, men det er ikke mulig å forverre noen skade. Det var ikke optimalt, og jeg hadde ikke full kraft, men det var langt bedre enn jeg fryktet i dag tidlig, sier han.

Og akkurat stakingen, som er en av Jansruds største styrker, er ekstra viktig i Birds of Prey-løypa. På toppen er det et langt gliparti på nesten 30 sekunder.

- Var spent Alt i alt fikk fartskongen mange av de svarene han ville ha etter dagens gjennomkjøring. Frykten var at smertene skulle være så store at de forstyrret ham i kjøringa. Det gjorde den ikke.

- Smertene overstyrte ingenting i dag. Konsentrasjonen i utfor tar vekk litt av smerten. Jeg var ganske spent i dag tidlig, men det kjentes bra ut. Jeg tror det er good to go, sier han med et smil.

Dermed stiller Norge med to av de sterkeste kortene når utforen skal avgjøres i morgen kveld. Rennet starter klokka 19.00.