NYE UTFORDRINGER: Lars Lagerbäck og Norge skal ut i dobbeltlandskamp i midten av oktober. Denne gang venter Slovenia og Bulgaria hjemme i Nations League. Her etter 0-1-tapet for Bulgaria i september. Foto: Bildbyrån
NYE UTFORDRINGER: Lars Lagerbäck og Norge skal ut i dobbeltlandskamp i midten av oktober. Denne gang venter Slovenia og Bulgaria hjemme i Nations League. Her etter 0-1-tapet for Bulgaria i september. Foto: BildbyrånVis mer

Norge - Slovenia: 11 dager igjen

Dårlig nytt for Lagerbäck

Lite spilletid, skader og måltørke: Dette preger nøkkelspillere hos fotballandslaget før to nye kamper i oktober.

Klokka 13.00 i dag tar Lars Lagerbäck ut troppen til kampene mot Slovenia (13. oktober) og Bulgaria (16. oktober). Begge oppgjørene spilles på Ullevaal stadion, og inngår i nyskapningen Nations League.

Norge åpnet turneringen med 2-0-seier over Kypros og 0-1-tap for Bulgaria. Vinneren av gruppa får muligheten til å delta i playoff om EM-sluttspillet i 2020. Den ordinære kvalifiseringen spilles i 2019.

Dagbladet har sett på førsteelleveren Lagerbäck startet med i de to forrige kampene, og som han betrakter som sine aller beste menn. Det er få lyspunkter å spore når vi ser på hva spillerne har levert i klubbene så langt denne sesongen.

BEST I BUNDESLIGA: Rune Almenning Jarstein har til de grader levert varene i Hertha Berlin denne sesongen. Foto: NTB scanpix
BEST I BUNDESLIGA: Rune Almenning Jarstein har til de grader levert varene i Hertha Berlin denne sesongen. Foto: NTB scanpix Vis mer

RUNE ALMENNING JARSTEIN

Har spilt fem av seks kamper for Hertha Berlin. Til sammen 406 minutter av 540 minutter. Hertha ligger på tredjeplass i Bundesliga, ett poeng bak serieleder Borussia Dortmund. Keeperen topper spillerbørsen til Kicker. Snittkarakteren er 2,10 på en skala fra 1,00 til 6,00, der 1,00 er best. På børsen til Bild ligger han på delt fjerdeplass. Snittkarakteren her er 2,00. Sto over mot Bayern München fredag på grunn av en lårskade.

OMAR ELABDELLAOUI

Backen har spilt fem av fem kamper for Olympiakos. Til sammen 450 minutter av 450 minutter. Ett mål, én assist. Olympiakos ligger på sjetteplass i den greske serien, tre poeng bak lederen Panathinaikos.

HÅVARD NORDTVEIT

Har spilt fire av seks kamper for Hoffenheim, men bare én fra start. Til sammen 170 minutter av 540 minutter. Null mål, ingen assist. Hoffenheim ligger på 11. plass i Bundesliga, sju poeng bak serieleder Borussia Dortmund. Midtstopperen får uansett ikke være med i hjemmekampen mot Slovenia. Årsak: Rødt kort mot Bulgaria sist.

KRISTOFFER AJER

Har spilt fire av sju kamper for Celtic. Til sammen 360 minutter av 630 minutter. Null mål, én assist. Midtstopperen har stått over de to siste kampene mot Kilmarnock og Aberdeen på grunn av lårskade. Celtic ligger på femteplass i den skotske serien. Opp til serieleder Hearts er det seks poeng.

BIRGER MELING

Backen har spilt 23 av 24 kamper for Rosenborg. Til sammen 2070 minutter av 2160 minutter. Ett mål, sju assist. Rosenborg topper Eliteserien foran Brann. Meling måtte stå over i 0-1-tapet for Molde søndag. Årsaken var strekk. Trolig vil han være ute i tre-fire uker.

SLITER: Stefan Johansen (til høyre) har ikke kommet veldig godt i gang for Fulham i Premier League. Foto: NTB scanpix
SLITER: Stefan Johansen (til høyre) har ikke kommet veldig godt i gang for Fulham i Premier League. Foto: NTB scanpix Vis mer

STEFAN JOHANSEN

Har spilt fem av sju kamper for Fulham, men bare to fra start på midtbanen. Til sammen 195 minutter av 630 minutter. Null mål, ingen assist. Fulham ligger på 17. plass i Premier League. Opp til serieleder Manchester City er det 14 poeng.

SANDER BERGE

Har spilt sju av ni kamper for Genk i Belgia. Til sammen 606 minutter av 810 minutter. Null mål, én assist. Genk ligger på andreplass, to poeng bak serieleder Club Brugge. Berge nyter stor tillit på midtbanen.

MARKUS HENRIKSEN

Har spilt ti av ti kamper på midtbanen til Hull. Til sammen 900 minutter av 900 minutter. Null mål, ingen assist. Hull har fått en tøff start i The Championship og ligger på 21. plass. Opp til serieleder West Bromwich er det 12 poeng.

MOHAMED ELYOUNOUSSI

Har spilt fem av sju kamper for Southampton. Til sammen 333 minutter av 630 minutter. Null mål, ingen assist. Har slitt med skader.

JOSHUA KING

Spissen har spilt seks av ti kamper for Bournemouth. Til sammen 609 minutter av 630 minutter. To mål, én assist. King ble tatt av seks minutter før lutt i 2-1-seieren over Crystal Palace mandag kveld.

BJØRN MAARS JOHNSEN

Har spilt sju av sju kamper for AZ Alkmaar, men bare to fra start på topp. Til sammen 260 minutter av 630 minutter. To mål, ingen assist. AZ ligger på femteplass i Nederland.