Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Dårlig nytt: Tyskland VM-klare»

Tyske og brasilianske fotballfans puster lettet ut. I England grines det over Tysklands VM-plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem nye land ble VM-klare i går kveld og i natt. Tyskland, Slovenia, Tyrkia og Belgia tok de fire siste europeiske VM-plassene. Brasil hindret katastrofen ved å slå Venezuela i natt.

Dermed blir det det et fotball-VM med både Tyskland og Brasil på plass. Slik mottas Tysklands VM-billett av den engelske avisa The Mirror:

«Dårlig nytt folkens, Tyskland kvalifiserte seg!», skriver avisa.

Og fortsetter:

«Akkurat nå som det endelig så ut som om England kunne se fram til et stort mesterskap uten den gamle fienden hengende over skuldrene, reddet Rudi Völler nasjonen i Dortmund i går kveld».

England sørget for at Tyskland måtte gjennom play-off for å ta seg til VM, men tyskerne klarte jobben ved å slå ut Ukraina.

«Takk, helter. Men ikke glem hvor vanskelig veien til VM var», skriver tyske Bild i dag.

Lykkelig slutt

Også den brasilianske fotballfansen puster letter ut i dag. Men heller ikke brassene er fornøyd med måten det har skjedd på.

- Vi har nådd målet, Brasil er i VM. Ikke på den måten vi hadde ønsket, men vi er klare, sier Brasil-trener Luiz Felipe Scolari.

«Marerittet er over, Brasil starter å drømme om penta», skriver O'Globo.

Penta er brasilianernes navn på den femte VM-pokalen.

«Spillet i 18 akter, med start i mars 2000, etterlot seg nesten et folk i panikk, men ga en lykkelig slutt», skriver Jornal Do Brasil.

«Etter 20 måneder med lidelse, kan Brasil endelig puste igjen», skriver uol.com.

Sensasjonen Sloevnia

Brasil ble det 30. landet som ble klare for VM. Mer senasjonelt er det at Slovenia har tatt seg til sluttspillet i Japan og Sør-Korea til sommeren.

«Utrolig», «Sensasjonelt» og «Fenomenalt» var noen av superlativene som ble brukt av slovensk media.

«Slovensk fotball er i himmelen», er forside-tittelen til avisa Dnevik.

«Slovenia fortsetter sitt fotballeventyr», skriver avisa Vecer.

10 000 slovenere, sang og fyrverkeri tok i mot spillerne på flyplassen i Ljubljana i morges. I ettermiddag er Slovenias fotballhelter invitert til president Milan Kucan. Det er planlagt en feiring med artister og 20 000 fans.

Mladen Rudonja fant den best mulige anledningen når han skulle score sitt første landslagsmål. Målet ga VM-billet.

- Jeg vil ikke si at jeg er den eneste helten, sier Rudonja.

Sist Tyrkia var i VM var i 1954. I går var ventetida endelig over.

«Vi tyrkere har alltid måttet bestemme oss for om vi skulle holde med Brasil, Argentina eller Tyskland i VM. Nå har vi vårt eget lag i sluttspillet», jubler avisa Aksam.

Iran eller Irland

Den 31. VM-nasjonen blir klar i ettermiddag. Irland har 2-0 å gå på foran møtet med Iran på bortebane. Den 32. og siste plassen går til enten Uruguay og Australia. De møtes i to kamper - 20. og 25. november.

VM-klare nasjoner:

Europa:

Frankrike (tittelforsvarer), Belgia, Danmark, England, Italia, Kroatia, Polen, Portugal, Russland, Slovenia, Spania, Sverige, Tyrkia, Tyskland.

Afrika:

Kamerun, Nigeria, Senegal, Sør-Afrika, Tunisia.

Asia:

Japan, Sør-Korea (vertsland), Kina, Saudi-Arabia.

Sør-Amerika:

Argentina, Ecuador, Paraguay, Brasil.

CONCACAF:

Costa Rica, Mexico, USA.

(Dagbladet.no)

TYRKI..JAAAA!!! For første gang siden 1954 skal Tyrkia til fotball-VM. Denne supporteren feirer i Istanbul.Foto: SCANPIX / REUTERS
SEKS STRAKE: Belgia skal spille i VM for sjette gang på rad. Keeper Geert De Vlieger (t.h.) og Nico Van Kerkhoven gleder seg allerede.Foto: SCANPIX / AP
Hele Norges coronakart