Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dårlig nytt

Real Sociedad bekrefter: Martin Ødegaard er skadd og spiller ikke mot Leganés i morgen. Spansk avis hevder det ideelle for klubben er at 20-åringen ikke reiser til Norge i forbindelse med kommende landskamper.

PÅ SIDELINJA: Martin Ødegaard pådro seg en skade mot Celta Vigo. Foto: NTB Scanpix
PÅ SIDELINJA: Martin Ødegaard pådro seg en skade mot Celta Vigo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Norge - Færøyene, 15. november

Martin Ødegaard ble tirsdag tatt ut i landslagstroppen som møter Færøyene på Ullevaal 15. november. Tre dager seinere venter Malta borte.

Spørsmålet er om Real Sociedad-spilleren i det hele tatt rekker kampene i EM-kvalifiseringen. I oppgjøret mot Celta Vigo 27. oktober pådro han seg det landslagstrener Lars Lagerbäck omtaler som en «fotskade».

Den spanske avisa Mundo Deportivo skriver at Ødegaard ikke trente onsdag. Og i ettermiddag bekrefter klubben på Twitter: Nordmannen spiller ikke mot Leganés i morgen kveld.

- Vi må være forsiktige og han må restituere godt, heter det. Offisielt kan ingen si noe om hvor alvorlig skaden er, men trolig dreier det seg om et område i hælen.

- Om det er et brudd, eller stressfraktur, eller ømhet vet jeg ikke. Men det var en tøff smell han fikk, sier assistenttrener Per Joar «Perry» Hansen til Dagbladet.

Real Sociedad spiller mot Leganés i den spanske ligaen klokka 21.00 fredag kveld. Ifølge Mundo Deportivo er det ikke ideelt for Real Sociedad at Ødegaard må dra til Norge i forbindelse med landskampene.

- Det ideelle for klubben er at han er i perfekt form når Real Sociedad møter Real Madrid på Estadio Santiago Bernabéu 23. november, heter det.

Det er ingen grunn til å tro noe annet enn at møtet med Real Madrid - klubben som eier Ødegaard - er et høydepunkt for nordmannen denne sesongen. En god kamp på Bernabéu - og han vil være enda nærmere en retur, kanskje allerede til sommeren.

Men for landslaget er det fullt mulig å hente Ødegaard til Norge, for selv å vurdere alvorlighetsgraden av skaden.

ØDEGAARD: Martin Ødegaard briljerte med spanskkunnskaper på pressekonferansen før kampen mot Spania. Video: NTB Scanpix Vis mer

Thomas T. Ødegaard - som er onkelen til Martin - er manuellterapeut/fysisk trener på landslaget. Sammen med resten av det medisinske teamet vil han gjøre en vurdering av 20-åringen.

- Det er klart tvilsomt om han kan være med på landskampene. Det kommer an på hvor raskt skaden leger seg, sier Lagerbäck.

Ifølge de spanske rapportene ønsker Real Sociedad at Ødegaard kommer raskest mulig tilbake til Spania og fortsetter opptreningen fram mot Real Madrid-kampen.

DUO: Manuellterapeut Thomas Ødegaard og trener Lars Lagerbäck. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
DUO: Manuellterapeut Thomas Ødegaard og trener Lars Lagerbäck. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

«Perry» sier til Dagbladet at 20-åringen har svært høy smerteterskel. Selv om han ble skadd mot Celta Vigo, spilte han mot Levante tre dager seinere. Men i helga - mot Granada - sa det stopp. Nå er det altså klart at han heller ikke blir med i morgen.

Ødegaard har vært en sterk bidragsyter til at Real Sociedad har hatt en sensasjonell sesong så langt. Laget ligger på tredjeplass i den spanske ligaen - med samme antall poeng som Barcelona og Real Madrid.

Han er den store formspilleren i ligaen og hater å være skadd, også fordi han legger ned svært mye tid i skadeforebyggende tiltak.

- En brutal og unødvendig handling, sier «Perry» om taklingen som førte til skaden.

Du kan se taklingen fire minutter og 33 sekunder inn i en YouTube-video ved å klikke her.

Spørsmålet er når Ødegaard er tilbake på banen igjen.

Mats Møller Dæhli og Iver Fossum ble tatt ut i troppen tirsdag. Dette på grunn av usikkerheten rundt Ødegaard - og at kaptein Stefan Johansen har slitt med kneet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media