Maren Lundby

Dårlig nytt

Det internasjonale skiforbundet har trøbbel med å erstatte hopprennene som forsvinner med avlyste Raw Air. Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen, mener Maren Lundby og co. settes i en «håpløs situasjon».

FORTVILER: Maren Lundby. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FORTVILER: Maren Lundby. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- For å være helt ærlig med deg: Det er ekstremt utfordrende å erstatte Raw Air.

Det sier renndirektør i FIS, Sandro Pertile, til Dagbladet.

Torsdag 12. februar ble det kjent at Norges svar på Hoppuka, Raw Air, måtte avlyses. Årsaken er de knallharde innreisereglene for utlendinger og at regjeringen ikke vil gjøre unntak for idrettsutøvere.

Raw Air skulle i utgangspunktet arrangeres i Oslo, Lillehammer, Trondheim og Vikersund fra 12. til 21. mars. Det internasjonale skiforbundet FIS jobber på spreng for å finne nasjoner og steder som kan erstatte de avlyste rennene. Men til Dagbladet opplyser FIS-direktør Pertile at det er alt annet enn enkelt.

- Vi prøver å finne løsninger. Og vi jobber med løsninger. Det mest realistiske er å arrangere renn i Planica i Slovenia to helger på rad, sier han.

Det vil i så fall si 19.-21. mars og 25.-28. mars. Løsningen innebærer at det vil gå 14 dager fra ski-VM avsluttes i Oberstdorf til verdenscupen starter opp igjen.

Og med all sannsynlighet er det Maren Lundby og de kvinnelige hopperne som blir de store taperne. Under Raw Air var planen å arrangere fem renn for kvinnene. Ingen av disse ser ut til å bli erstattet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer