Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De danske fotballspillerne streiket før Nations League-premieren

Dårlig oppladning for Hareide. Må satse på trygghet

Danmarks forberedelser til søndagens nasjonsligakamp mot Wales har vært alt annet enn optimale. Landslagssjef Åge Hareide tør ikke eksperimentere med laget.

MÅ GÅ FOR TRYGGHET: Åge Hareide og Danmark har ikke hatt noen optimal oppladning. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MÅ GÅ FOR TRYGGHET: Åge Hareide og Danmark har ikke hatt noen optimal oppladning. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Troppen skulle være samlet fra mandag og spilt en treningskamp onsdag, men på grunn av konflikten rundt en ny landslagsavtale er Åge Hareides tid med spillerne kuttet ned til to treninger.

Forberedelsene kommer til å få betydning for laguttaket og for taktikken til søndagens kamp, innrømmer Danmarks norske landslagssjef.

- Jeg ville gjerne ha prøvd nye spillere mot Slovakia. Nå må vi bruke de som vi kjenner og er trygge på, sa Hareide.

- Det er imidlertid en fordel at vi har så stor kontinuitet i troppen, og vi har kun to nye spillere i form av Christian Nørgaard og Anders Christiansen, la han til.

Spissproblem

19 av troppens 23 spillere var med til VM. I tillegg til Nørgaard og Christiansen kommer Nicolai Boilesen og Rosenborg-kaptein Mike Jensen, men de to sistnevnte har tidligere vært tatt ut under Hareide.

Siden VM har William Kvist og Michael Krohn-Dehli landslagspensjonert seg. Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg er skadd.

Det etterlater Andreas Cornelius som den eneste rene spissen i troppen. Pione Sisto, Viktor Fischer, Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen brukes primært som kanter på landslaget.

Lærte av VM

Hareide sa at han har funnet en spiss som er kynisk foran mål.

- Alle skriker etter en målscorer. Alle skriker etter flere mål. Vi skal skape flere farlige situasjoner, og vi skal bli dyktigere til å sparke den inn, sa nordmannen.

- Vi skal legge press på de offensive spillerne, så de scorer når de får sjansen. Det er lærdommen fra VM mot Kroatia. Den kampen kunne vært avgjort i ordinær tid, avsluttet landslagssjefen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!