Dårlig putting kostet Pettersen ledelsen i British Open

Avgjøres søndag.

PÅ DET JEVNE:  Suzann Pettersen spilte en meget god tredje runde, men dårlig putting ødela for det det norske golfesset.  Hun er likevel med i kampen om tittelen når det hele avgjøres i morra. Foto: NTB Scanpix
PÅ DET JEVNE: Suzann Pettersen spilte en meget god tredje runde, men dårlig putting ødela for det det norske golfesset. Hun er likevel med i kampen om tittelen når det hele avgjøres i morra. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Suzann Pettersen ligger ett slag bak lederduoen i majorturneringen British Open etter å ha gått på par lørdag.

Nok en gang var Donald Trump å finne blant publikum.

Det ble en variert tredjerunde for 34-åringen. Med bogey på første hull, og ytterligere en på nummer seks, var hun to over par etter halvspilt runde.

Med to strålende lange putter på hull 10 og 11 var hun tilbake på par for dagen, en score hun holdt resten av runden.

-  Jeg spiller nok en veldig solid runde. Jeg klarte å komme meg tilbake til par, men jeg burde nok vært et par slag bedre, fortalte Tutta.

Totalt ligger hun sju under par foran siste runde søndag. Ett slag foran henne ligger duoen Teresa Lu fra Taiwan og sørkoreanske Ko Jin-young.

Det betyr at Oslo-golferen går ut rett før lederballen sammen med japanske Mika Miyazato.— Det spiller ingen rolle om jeg går sist eller nest sist. Jeg føler meg sikker i det jeg gjør, sa hun til NTB.
Ikke teknikken Likevel erkjente hun at lørdagens kunne og burde ført til en bedre score. På hull 15, 16 og 17 misset hun korte birdieputter.

- Det er veldig irriterende når man ikke klarer å sette enkle putter etter gode slag, men det hører med.

- Leste du linjene feil eller var det teknikken?

- Jeg underleser to av dem og kan ikke skylde på teknikken.
Trump-telefon På de to første hullene var Donald Trump igjen ute i golfbilen for å kikke på sin golfyndling.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

Hans opprinnelige plan var å følge majorturneringen de to første dagene, men den amerikanske presidentkandidaten valgte å utvide oppholdet for å se Tutta.

- Ja, jeg ville elsket å se henne vinne, sa han til NTB lørdag morgen.Selv hadde Tutta blitt vekket av 69-åringen samme morgen.

- Han ringte meg i dag tidlig på rommet og ønsket meg lykke til. Han skulle dra klokken 3, så jeg måtte ikke bli skuffet om jeg ikke så ham på banen. Han er en fantastisk person med et utrolig stort hjerte, og han hadde ikke trengt å ringe for å ønske lykke til da jeg sov, men det er måten han er på. Han bryr seg, og det er hyggelig, sa Tutta.
Skarpnord Også norske Marianne Skarpnord viser fram solid golf i Skottland.

Hun gikk lørdagens runde ett slag over par.

Dermed ligger hun totalt to over par på en delt 23.-plass. Fra før er hennes beste plassering i en majorturnering 35.-plass.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer