Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paris-Roubaix:

Dårlig reservehjul ødela for Boasson Hagen

- Det føltes ekstremt tungt etter at jeg fikk nytt hjul.

SKUFFET: Edvald Boasson Hagen satt fint med da han punkterte på bakhjulet. Det nye hjulet han fikk var meget dårlig, forklarer han. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no.
SKUFFET: Edvald Boasson Hagen satt fint med da han punkterte på bakhjulet. Det nye hjulet han fikk var meget dårlig, forklarer han. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no. Vis mer

ROUBAIX (procycling.no): Til tross for en vårsesong under pari, var Edvald Boasson Hagen en av outsiderne foran årets Paris-Roubaix.

I fjor var Dimension Data-rytteren med i finalen, men fikk det tøft på slutten og ble nummer fem. Denne våren var "Helvete i nord" hans hovedmål.

Gjennom den beryktede Arenberg-skogen satt nordmannen lekende lett med i front av feltet, og alt så meget lovende ut.

Men da Peter Sagan angrep med lagkamerat Maciej Bodnar, var ikke rudsbygdingen å se i front. Det neste vi så av Edvald på TV-skjermen var at han syklet over brosteinssektoren Tilloy med punktert bakhjul.

Han fikk etterhvert nytt bakhjul fra nøytral service, og klarte å kjempe seg tilbake til feltet. Dog var det slutt på kreftene hos Boasson Hagen, som ikke var fornøyd med hjulet han fikk låne.

- Jeg følte jeg var bra før punkteringen, men da jeg kom opp igjen på neste brosteinsparti, gikk det ikke. Jeg tror ikke hjulene var helt 100 prosent, det var mye lyd i dem etter at jeg fikk dem. Den var nok ikke helt topp, den nøytrale servicen, sier 29-åringen til procycling.no etter rittet.

- Tror kulelageret var gåent

Likevel forklarer Lillehammer-syklisten at det ikke bare var punkteringen som var skyld i det dårlige resultatet, men at beina også ikke var på topp.

- Det var noe galt med hjulet, for det var en sinnsyk lyd i dem da de trillet rundt, og de trillet ikke veldig bra. Det føltes ekstremt tungt etter at jeg fikk nytt hjul. Jeg kjørte til mål på det hjulet. Det føltes ekstremt tungt, og beina var ikke til stedet.

- Jeg tror kulelageret var gåent, forklarer Boasson Hagen.

DÅRLIG RESERVEHJUL: Det ble dårlig hjulestemning for Edvald Boasson Hagen da han punkterte og måtte få nytt hjul fra nøytral service. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no.
DÅRLIG RESERVEHJUL: Det ble dårlig hjulestemning for Edvald Boasson Hagen da han punkterte og måtte få nytt hjul fra nøytral service. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no. Vis mer

- Hardt hele veien

Det ble en veldig rask utgave av Paris-Roubaix. Det sørget medvind og knallhardt kjør i feltet fra start for.

Faktisk gikk det ingen ordentlig brudd i starten av etappen. Etter åtte mil fikk en trio gå, men de fikk aldri noen stor luke, og ble kjapt hentet inn. Det var en konstant støtecup, og det var kun de sterkeste som var igjen mot slutten.

Dimension Datas Roubaix-kaptein er klar på at rittet var ekstremt tøft.

- Det var konstant kjøring. Det var hardt hele veien.

Fjorårets ritt tatt i betraktning, var dette rittet en skuffelse for mannen som nylig har forlovet seg.

- Det var absolutt ikke bra i forhold til i fjor, sammenligner Boasson Hagen.

Nå venter en liten pause fra ritt før han etter planen skal gjøre comeback i ritt på 30-årsdagen sin i Tour of Norway, en etappe som går fra Hønefoss til Asker på selveste nasjonaldagen.