Fotball-VM kvinner 2023

Dårlig rykte stopper VM

Colombia vil gjerne ha det verdensmesterskapet i 2023 der de norske fotballjentene fort blir blant favorittene. - For voldelig, sier FIFA, som fortsatt husker drapet på Medellins egen VM-spiller.

PREGER BYEN: 27 år etter at han ble drept preger fortsatt narkokongen Pablo Escobar storbyen Medellin så mye at det svekker Colombias sjanser til å få det prestisjetunge fotball-VM for kvinner. De 214 medlemmene i FIFA stemmer åpent om mesterskapet i morgen. FOTO: AFP/Raul Arboleda.
PREGER BYEN: 27 år etter at han ble drept preger fortsatt narkokongen Pablo Escobar storbyen Medellin så mye at det svekker Colombias sjanser til å få det prestisjetunge fotball-VM for kvinner. De 214 medlemmene i FIFA stemmer åpent om mesterskapet i morgen. FOTO: AFP/Raul Arboleda. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEKS skudd utenfor en nattklubb for 26 år siden drepte den colombianske fotballstjernen Andres Escobar. Drapet var en ganske tilfeldig del av gjengoppgjøret i millionbyen Medellin om arven etter en enda mer kjent Escobar; narkokongen Pablo, men påvirker fortsatt landet:

  • Nå glipper det prestisjetunge fotball-VM for kvinner.

Internasjonal kvinnefotball er inne i en eksplosiv framgang. Aldri har det vært større konkurranse om å få arrangere dette mesterskapet. Ti land har prøvd å skaffe seg sluttspillet i 2023, og i morgen kommer avgjørelsen. Men det blir neppe Colombia.

Forleden kom ekspertene fra det internasjonale fotballforbundet (FIFA) med en evalueringsrapport om landet som såret colombianerne dypt.

- Mulig kriminalitet mot tilreisende må vurderes i det videre arbeidet med søknaden, konkluderte FIFAs rådgivere. De var svært skeptiske og vurderte Colombia lavest av alle søkerne.

Etter alle de populære TV-seriene om narkofyrsten Pablo Escobar, lever landet i skyggen av sin blodige fortid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer