- Dårlig, som ventet

Kongen kom tredje sist den første dagen i Miami. Han håper på bedre resultater, men sier seilasen gikk omtrent som forventet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kong Harald og hans mannskap hevdet seg ikke blant de beste i regattaen Acura SORC. I de tre racene torsdag var kongens båt henholdsvis nummer 16, nummer 11 og nummer 21. Det deltok 21 båter i klassen.

Det var sol og frisk vind i farvannet utenfor Miami Beach under hele regattaen.

- På det aller verste blåste det 12 sekundmeter. Det er det samme som liten kuling. Det er nydelig vær og flotte forhold, men det er vanskelig å seile i så mye vind, sa kong Harald til de norske journalistene etter seilasen.

Helt fin

Kong Harald er kaptein og sto selv til rors på båten, som er en konkurranseseilbåt av typen Farr 40. Den italienske eieren kaller båten «Breeze», men i resultatlisten står den oppført som «Fram», som er navnet på kongens egen båt.

Kongen har aldri seilt med denne båttypen før, og sier den er vanskelig å seile i sterk vind.

Regattaen startet klokken 10 om morgenen lokal tid, og var slutt ved 16-tiden. Den sykmeldte kong Harald følte seg helt fin etter en lang og aktiv dag i sol, sjø og vind.

- Det har gått veldig bra å stå til rors. Jeg føler meg utrolig, merkelig bra, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.