Dop i friidretten

Dårlig spøk: Dette showet gjelder mer enn hvor bredt Patrik Sjöberg har hoppet

Her hjelper det ikke å stryke gamle uttalelser:

STEMMEN FRA FORTIDA: Den svenske friidrettsstjernen Patrik Sjöberg minner EAA-president Svein Arne Hansen om fortida i et forsøk  på å stryke alle gamle rekorder. Det er ingen grunn for at Sjöberg skal lykkes. FOTO: Expressen
STEMMEN FRA FORTIDA: Den svenske friidrettsstjernen Patrik Sjöberg minner EAA-president Svein Arne Hansen om fortida i et forsøk  på å stryke alle gamle rekorder. Det er ingen grunn for at Sjöberg skal lykkes. FOTO: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN aller største europeiske friidrettssjefen og tidligere arrangør av Bislett-stevnet Svein Arne Hansen er om dagen svært opptatt av å stryke sportens gamle, suspekte rekorder, men akkurat nå skulle han gjerne fått strøket et eget sleivspark fra den såkalt «ville tida» som stevnefikser på 1980 -og 90-tallet.

Det var dengang svenske Patrik Sjöberg var verdens beste høydehopper med en imponerende rekord på 2.42 meter , og så populær på Bislett og andre storstevner at han seinere fikk det legendariske spørsmålet av en svensk komiker: «Hvor bredt har du hoppet?».

Sjöbergs bredderekord blir nok stående, men den nåværende europarekorden hans i høyde ryker om Hansen og det europeiske friidretsforbundet får det som de vil.

Det har gjort Patrick Sjöberg sint og er bakgrunnen for at en annen gammel humor er blitt langt mer ubehagelig aktuell. For en sommerkveld på Panorama Bar i Oslo fleipet Hansen ikke fullt så elegant med at han selv pisset i uringlasset under en dopingprøve for en av de inviterte Bislett-stjernene. Den spøken var så høyrøstet at den nå noen tiår seinere kommer som et ekko fra den fortida friidretten forsøker å beinfly fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer