Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innendørs-EM i friidrett:

Dårlig start på EM-helga for Ingebrigtsen-brødrene: Først dukket ikke bagasjen opp. Så ventet vegg til vegg-teppe på hotellet

Henrik, Filip og Gjert Ingebrigtsens EM-helg i Serbia startet ikke helt som forventet.

DÅRLIG START PÅ EM-HELGA: Henrik og Filip Ingebrigtsen manglet ikke bare bagasjen da de ankom Serbia. På hotellrommet var det vegg til vegg-teppe ... Da oppstod en kreativ løsning Video: Henrik Ingebrigtsen via Instagram Vis mer Vis mer

(Dagbladet): I helga arrangeres innendørs-EM i Beograd, der Filip og Henrik Ingebrigtsen er blant de åtte norske håpene som har reist ned for å konkurrere.

Filip er regjerende mester i utendørs-EM, mens Henrik tok bronsemedaljen i innendørs-EM for to år siden. Likevel tør ikke pappa og trener Gjert Ingebrigtsen å love ny Ingebrigtsen-suksess i Serbia denne helga.

Og med den svært spesielle oppladningen fikk de tre et ekstra irritasjonsmoment over seg. For da Ingebrigtsen-gutta landet i Beograd onsdag formiddag, etter å først ha byttet fly i Oslo, var ikke bagasjen med.

- Vi har ingen bagasje i det hele tatt. Det ligger på Gardermoen. Vi er heldige om vi får det før vi reiser hjem. Det er et enormt irritasjonsmoment, for alt man har er jo i den bagasjen. Klær, sko, alt man trenger for å fungere, sier Ingebrigtsen senior til Dagbladet.

- Må kjøpe alt

Han var ikke fornøyd med svarene fra flyselskapet, som ifølge Ingebrigtsen mente «det ikke var noe de kunne gjøre med saken». Forsikringsselskapet ba gjengen gå ut og handle det de trengte, men det er enklere sagt enn gjort for gutta.

- Vi må jo kjøpe alt. Tannkrem, bukser, deodorant, truser og sko. Det er et helsikes stressmoment. Det norske teamet hadde med en drakt til dem, så de skal få løpt. Gutta konkurrerer bare i noen få minutter, så er det over, sier far Ingebrigtsen oppgitt.

Så ringer telefonen hans.

- Jeg må ta denne, det er flyselskapet, sier han til Dagbladet.

Flyselskapet beklaget

Etter noen minutter ringer han opp igjen, og er mye blidere.

- Nå blir bagasjen vår sendt via Stockholm og Air Serbia i dag. Så da får vi bagasjen vår seint i kveld eller i morgen tidlig. Flyselskapet hadde skjønt alvoret til slutt. Det hjelper på når de skjønner at det ikke bare er en tilfeldig ferie et sted.

Pappa Ingebrigtsen er betydelig mer fornøyd nå. Før han litt alvorlig sier at det ikke er en garanti for at bagasjen kommer fram.

- De kunne ikke garantere at flyet ikke ble kansellert for eksempel. Men flyet skal lande klokka elleve i kveld. Og flyselskapet beklaget.

Mer dårlig nytt

Da Ingebrigtsen-familien ankom Beograd i går, bar det rett på hotellet. Der var det mer dårlig nytt for brødrene.

På hotellrommet var det nemlig vegg til vegg-teppe.

- Det måtte vi ordne med en gang, sa Filip og Henrik i en video sistnevnte lastet opp på Instagram i går kveld (se videoen øverst i saken).

Gutta viser at de har dekket til vegg til vegg-teppet med vegg til vegg-plastikk.

- Dette er fordi de er veldig støvallergiske. Så da prøver de å unngå spredning av støv ved å legge plastikk på. Jeg tror mange kondisjonsutøvere gjør det, sier pappa Ingebrigtsen, men innrømmer at det er litt komisk å legge plastikk over hele gulvet og teipe med gaffateip.

- Ser greit ut

Nå som gulvet er dekket til og bagasjen forhåpentligvis ankommer Beograd i kveld, kan familien puste lettet ut.

De bestemte seg ifølge faren litt i tolvte time for å reise til EM, og innrømmer at de ikke har brukt så mye tid på å forberede seg til mesterskapet.

- Vi bruker det mer som pusterom i treningen for begge to. Få på startnummer og kjenne litt på adrenalinet.

Før avreise Beograd la storebror Henrik ut et bilde på Instagram, der han skrev at han gledet seg til å få på startnummer og konkurrere igjen.

Hele forrige sesong slet eldstemann med smerter i beina etter å ha slitt med en vond tå. Etter Rio-OL ble han operert, og siden det har rehabilitering vært en stor del av hverdagen.

- Det ser greit ut, men det vil vise seg på startstreken i helga om det er godt nok, sier faren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media