Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Giro d'Italia, Dumoulin:

Dårlig stemning i toppen av giroen: - Håper ingen av dem ender på podiet

Tom Domulin mener rivalene har rottet seg sammen.

ONDT BLOD: Tom Dumoulin (i rosa) mener Vincenzo Nibali og Nairo Quintana (i bakgrunnen, i blått) kun holder fokus rettet mot ham. I går førte det til at flere konkurrenter hentet inn viktige sekunder på tet-trioen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
ONDT BLOD: Tom Dumoulin (i rosa) mener Vincenzo Nibali og Nairo Quintana (i bakgrunnen, i blått) kun holder fokus rettet mot ham. I går førte det til at flere konkurrenter hentet inn viktige sekunder på tet-trioen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): I rosa svarte Tom Dumoulin (Sunweb) på angrepene fra hovedutfordrerne Vincenzo Nibali og Nairo Quintana oppover Passo Gardena.

Etterpå fyrte han av en kraftsalve i retning duoen, og anklaget dem for å ha spilt kortene sine dårlig:

– De fokuserer bare på meg, og forsøker å få meg til å tape istedenfor å prøve og vinne selv. Mot slutten tapte begge tid til konkurrenter. Jeg håper denne måten å sykle på, gjør at de mister podieplassene i Milano. Det hadde vært flott, og hadde gjort meg veldig bra, uttalte Dumoulin i et intervju med Eurosport, skriver cyclingnews.com.

Nibali: – Bryr meg ikke om hva han sier

Hendelsen Sunweb-kapteinen sikter til er angrepet fra Thibaut Pinot og Domenico Pozzovivo på etappen siste kilometere.

Franskmannen endte opp med å ta 58 sekunder på Nibali. Det gjør at FDJ-kapteinen nå lukter på podiet. Han er 1:36 bak Dumoulin og nå bare 24 sekunder bak Nibali.

Da duoen gikk til la Nibali og Quintana opp til at det var Dumoulin som skulle tette luka, selv om angrepet også truet deres egne plasseringer.

- Jeg kan ikke forstå hvorfor vi tre ikke jobbet bedre sammen. De mister også plassen på podiet, om konkurrentene kommer nærmere. Pinot er mye bedre på tempo enn både Nibali og Quintana. Som jeg sa: Om de bare fokuserer på meg, hadde det vært fint om de mistet podieplassen, sier Dumoulin til Velo News.

Tapte tid til flere Topp-10-ryttere

Mens sammenlagtfavorittene gjøv løs på hverandre oppover Passo Gardena, ble kampen om etappeseieren utkjempet blant restene fra dagens brudd.

Totalt hadde etappen fem stigninger. Opp den siste, Pontives, som ble etterfulgt av et slakt parti inn mot mål, slet Tejay Van Garderen og Mikel Landa seg løs i bruddet. Amerikaneren hentet hjem etappeseieren.

Mens Pinot endte opp åtte sekunder bak bruddkameratene. Etter minutt og seks sekunder senere kom hovedfeltet til mål. I mellom der klarte også Ilnur Zakarin, Steven Kruijswijk og Bauke Mollema å ta tid tilbake på favorittene.

Trioen fokuserte utelukkende på hverandres angrep. Dumoulin svarte på angrep fra både Nibali og Quintana, og gikk til selv ved to anledninger. Men ingen av forsøkene klarte altså å splitte trioen.

Nibali slår tilbake

Duellantene har tre etapper igjen til å hente tid på hverandre. Den kanskje beste muligheten for klatrerne kommer i dag med avslutning på toppen av Piancavallo. Etappe 20 byr på to førstekategorier, men er ellers ikke spesielt krevende.

Dumoulin mener Nibali nå kan skylde seg selv om han taper egen plassering i favør av Pinot - men italieneren slår tilbake mot rittlederens kritikk:

- Jeg bryr meg ikke om hva Tom sier. Jeg synes han er litt for arrogant, uttalte Nibali til italiensk TV.

- Jeg hadde aldri gått ut og sagt noe sånt. Han har vist at han går bra, men han burde ikke prate så mye. Han kan også misse podiet, alt kan skje. Han bør holde beina på jorda og snakke mindre. Vet han hva karma er? What goes around, comes around, fortsetter han.

Søndagens tempo over 29,3 kilometer mellom Monza og Milano avslutter årets Giro d'Italia. Da får vi se hvor mye bedre Dumoulin, og eventuelt Pinot, er enn de andre. Men det kommer selvsagt også an på de to etappene i forkant av det.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Hele Norges coronakart