Dårlig Tippeliga-spill gir lite salg

Spilleragent Erik Solér liker dårlig til at norske toppklubber ikke tør å underholde mer.

Med et fra før trangt spillermarked gjør ikke kynisk norsk forsvarsspill og langballer jobben noe enklere for spilleragentene. Erik Solér forteller at det ikke bestandig er like lett å overbevise representanter fra utenlandske klubber på norske tribuner om en spillers kvaliteter når ballen for det meste er i høyden.

- De utenlandske klubbene ser gjerne etter spillere med ulike ferdigheter, men på grunn av at mange av lagene er spillemessig kyniske, får de ikke sett hva spillerne er gode for. Det er et problem, mener Erik Solér.

- Det betyr ikke så mye når det gjelder klubber som for eksempel Austria Wien og Anderlecht. Men det er når de større klubbene er på besøk og opplever spill som i kampen mellom Molde og Lillestrøm at jeg blir skeptisk. Fotballen er ikke veldig god.

Han mener norsk eliteseriefotball er mer enn bare lange baller og midtstoppere som kan hoppe høyt. Derfor håper nå Solér på publikumsvennlig fotball, og at de gode lagene går i bresjen for å underholde.

- Det finnes mange talenter i norsk fotball, men måten mange klubber spiller er ikke utviklende for enkeltspillere, sier Solér.

(NTB)