Dårlig utsikt fra bildekket

NÅR HELE Ålesund kan glede seg over at byens lag leder Tippeligaen, er det like greit at Color Line Stadion ble sjøsatt med en scoring av Oliver Occean. For dette stemmer ikke helt.

Liksom Odds canadiske spiss har en «c» for mye i etternavnet sitt til å levere ordspill for oss som lever av språkets små gleder, har Aalesund Fotballklubb for få gode spillere til å passe helt i toppen i norsk fotball. Sannsynligvis ender sesongen med nedrykk, men det blir mye moro i byen før den tid. Det i seg selv gjør at ingen trenger å ta fotballsorgene på forskudd.

I hvert fall ikke motstanderne.

FOR SELVSAGT bommet Odd-trener Arne Sandstø stygt da han midt i Aalesunds beste periode før pause karakteriserte hjemmelagets spill som «en eneste stor dødball».

Da må det ha vært usedvanlig dårlig utsikt fra bildekket aller nederst på Color Line stadion.

I første omgang satset nykommerne knapt på en eneste ekstra dødball, men var derimot kvikke og ballsikre på midtbanen der Odd-spillerne gjennomgående slet med den kollektive bevegelsen.

DET NYE kunstgress-dekket kler lag som systematisk har høyt balltempo i lengderetning. Aalesund på sitt beste har det, men foreløpig mangler stabiliteten til å holde nivået gjennom en hel kamp.

Etter pause var det hjemmetrener Ivar Morten Normark som mistet oversikten fra sidelinja. Da kunne Odd holde både ball og ledelse totalt uhindret, uten at han fikk laget sitt høyere opp på banen.

EGENTLIG var Aalesund ferdig og festen over da hjemmescoringene kom. Trener Normark hadde til og med tatt ut Tor Hogne Aarøys 2,04 meter, lagets eneste offensive våpen, i god tid før reduseringen.

Sannsynligvis har ingen Tippeliga-kamp snudd mer tilfeldig enn dette oppgjøret, men det går an å feste videre i byen for det.

I DET MINSTE i glede over at fotballaget har skaffet seg en glitrende keeper.

Amerikanske Adin Brown ankom sjøsettingen med en hodebeskytter som så mer og mer nødvendig ut ettersom Odd-skuddene suste rundt ham. Seks gedigne sjanser fikk gjestene av et lekk Aalesund-forsvar til å øke 1- 0 ledelsen, men Brown var best.

DET MÅ han være resten av sesongen også om Color Line Stadion skal forbli Tippeliga-arena. Så mye mangler fortsatt hos serielederen.