Dårlige dommere kan bli degradert

Men Rune P. synes det blir for mye dommersnakk.

Dommersjef Rune Pedersen forsvarer sine menn, men erkjenner at 2008 ikke har vært flekkfritt.

- Så langt er sesongen som forventet med stort fokus på dommerne og mange enkeltepisoder som selvsagt kan diskuteres. Vi har opplevd gode prestasjoner, men også en del situasjoner dommerne selv hadde ønsket ville vært håndtert annerledes, sier Pedersen til NTB.

- Det gjelder spesielt saker der det ikke er dømt. Jeg tenker blant annet på mulige straffesituasjoner i Stavanger og Trondheim, og Bjørn Tore Kvarme-saken mot Lyn Oslo.

I går kom Svein Oddvar Moen i søkelyset. Mange mente hans utvisning av RBKs Yssouf Koné var meget streng.

- Den kan forsvares, sier Pedersen.

- Mange klager på dommerne nå. Det er fotball og der skjer det mange feil. Det er både bra og dårlige ting innen fotballen. Det må vi akseptere, sier Koné til NTB.

Øvrebø var ufin

Han må stå over hjemmekampen mot Tromsø etter taklingen av Kjetil Wæhler.

Dårlige dommere kan bli degradert

Tom Henning Øvrebø havnet i verbalt slagsmål med TIL-trener Steinar Nilsen søndag.

- Det kom til munnhoggeri, og jeg var litt ufin, sier Øvrebø til Bladet Tromsø.- Er et aktuelt å sende noen dommere i karantene?

- Det kan være at dommere som underpresterer slik vi kaller det, får en pause fra det høyeste nivået de opererer på. Vi analyserer hver kamp grundig, og mange er involvert. Og det har skjedd tidligere sesonger at både dommere og assistentdommere må ned et nivå for å bygge seg opp igjen, sier Rune Pedersen.


I overkant mye snakk
- Vi tar nå ut dommerne for én og én runde av gangen. Dette er toppidrettsutøvere som ønsker å være med hele tiden. Jeg var forberedt på at det ville være mye snakk om dommeravgjørelser. Men det har vært i overkant mye hittil, og jeg synes mange er for bastante i sine uttalelser.

15 dommere leder kamper i eliteserien. Det gjelder en aldersgrense på 50 år i Norge. Internasjonalt er man ferdig som 45-åring.

Hittil i år er det delt ut åtte røde og 89 gule kort i eliteserien.

(NTB)