Dårlige nyheter, Henke

Royal League kommer tilbake - med nytt navn.

(Dagbladet.no): Det ble ingen Royal League i vinter, på grunn av manglende økonomisk grunnlag og interesse fra TV-selskapene så vel som klubbene.

Kommende vinter tyder mye på at konseptet er tilbake, melder Aftonbladet.

- Alle landene presser på og vi har allerede begynt å forhandle med TV-selskapene om rettighetene. Målet er å få det i boks så fort som mulig, sier generalsekretær Tommy Theorin i det Svensk Elitfotboll.

UEFA har satt foten ned for å kalle turneringen Royal League, og etter planen vil turneringen få navnet Royal Cup. Ifølge Theorin er de norske klubbene langt mer positive nå enn på samme tid i fjor.

Tidligere har sentrale spillere i Norden slaktet konseptet, deriblant profiler som Henke Larsson og Roar Strand.

- Det går ikke an å spille full sesong i Norden. Derfor er det en gåte at noen har hostet opp denne ideen. Selvfølgelig handler det om penger, men er det verdt det? TV styrer mer og mer. De venter at spillerne gjør som de blir fortalt, men hvem er det som tenker på konsekvensene? Dessuten er ikke folk interessert i Royal League, sa Larsson i fjor.

Men det er i hvert fall ikke holdningen til klubbene.

- Norge har snudd, og alle klubbene i Allsvenskan har sagt at vi må kjøre på. Vi har nesten daglig kontakt og jobber hardt for å løse dette, sier Theorin.

ROYAL LEAGUE-MOTSTANDER: Henrik Larsson har ikke mye til overs for ideen om en nordisk vinterliga, men nå ligger alt til rette for at konseptet gjenoppstår til høsten. Foto: REUTERS
ROYAL LEAGUE-MOTSTANDER: Henrik Larsson har ikke mye til overs for ideen om en nordisk vinterliga, men nå ligger alt til rette for at konseptet gjenoppstår til høsten. Foto: REUTERS Vis mer

Et av de store problemene med Royal League tidligere har vært å finne datoer for kampene. Hvordan terminlista vil bli for Royal Cup er ennå ikke bestemt.

- Det finnes to alternativer. Enten spilles den fra starten av november til slutten av mars, eller så starter vi i februar. Det får klubbene bestemme, sier han til Aftonbladet.