Dårlige nyheter, Stig Inge

Liverpool- Coventry 1- 0. Statistisk sett har Liverpool gjort det bra etter at Stig Inge Bjørnebye (28) ble satt på benken: Seks poeng og null baklengs.

Nå har Liverpool også meldt seg på i kampen om Oldhams venstrebacktalent, Carl Serrant (22).

Serrant følges av et tjuetalls engelske toppklubber, og er invitert til Liverpool for å kikke på forholdene.

Etter 73 kamper på rad i startelleveren sitter plutselig Bjørnebye på benken som en slags syndebukk etter Liverpools ustabile prestasjoner denne sesongen.

Han har taklet sine defensive oppgaver utmerket, men de svært så synlige og giftige nest-sistepasningene er det blitt færre av.

Mye fordi han er trukket ned som en mer tradisjonell sideback i en backfirer.

Situasjonen for Bjørnebye blir ikke bedre av at Liverpool nå omsider viser snev av stabilitet. Kampene mot bunnlagene Crystal Palace (3-0 borte) og Coventry i går, var av den typen som tidligere i sesongen har skapt masse frustrasjoner.

Hele kampen

Full pott, null baklengs og brukbart heng på teten (5. plass) ble en livsviktig start på den kamptette jule og nyttårsperioden.

Men ekstra vanskelig for Bjørnebye - bare noen måneder etter at han ble hyllet som en av de viktigste spillerne i Premier League.

Nordmannen var den eneste som ble vraket etter hjemmetapet for Manchester United for to uker siden. Steve Harkness overtok plassen - og spilte også mot Coventry i går. Ifølge rapportene var Harkness en av de bedre Liverpool-spillerne i en meget svak fotballkamp.

  • Øyvind Leonhardsen og Bjørn Tore Kvarme spilte hele kampen for Liverpool. Trond Egil Soltvedt spilte 82 minutter for Coventry.