Dårlige omen for Portugal

Portugiserne prøver å bli første vertsnasjon som vinner EM-gull siden Frankrike i 1984.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

EM-historien gir dårlige omen. I alle turneringene siden da har nemlig vertsnasjonen måttet se seg slått i semifinalen: Vest-Tyskland (av Nederland) i 1988, Sverige (av Tyskland) i 1992, England (av Tyskland) i 1996 og Nederland (av Italia) i 2000.

Det er ikke bare i kraft av vertsnasjon at Portugal har grunn til å frykte en semifinale. Landet er for fjerde gang i semifinale i et stort mesterskap, og de tre første gangene endte det med tap: VM i England i 1966, EM i Frankrike i 1984 og EM i Belgia og Nederland i 2000.

Enda flere dårlige tegn for Portugal: Hver gang Nederland og Tyskland har møtt hverandre i sluttspill, er en av dem kommet til finale. Og de to siste EM-turneringene er vunnet av et lag fra Tsjekkias gruppe.

Men også Nederland sliter i semifinaler. De har spilt fire EM-semifinaler og vunnet bare en. Det var den i 1988 da de også ble europamester. Det ble tap i 1976 (mot Tsjekkoslovakia), 1992 (mot Danmark) og 2000 (mot Italia).

Da Nederland kom til to EM-finaler på 1970-tallet, var det etter gruppespill i mellomrunden og ikke via semifinaler.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer