Dårlige svenske tapere fortjener egg i ansiktet

Det er en uke igjen og vi har allerede knust Sverige i VM. Kan noen gi Aftonbladet og Lasse Anrell beskjed.

ÉN VINNER, ÉN TAPER: Mannen til venstre i et sjeldent øyeblikk uten egg i ansiktet. Mannen til høyre vet du nok hvem er.
ÉN VINNER, ÉN TAPER: Mannen til venstre i et sjeldent øyeblikk uten egg i ansiktet. Mannen til høyre vet du nok hvem er.Vis mer

Holmenkollen — mandag 28. februar

FØR VANCOUVER-OL skrev han "alle vet jo at tapere bruker idrettspsykologer" og "bare svake ledere kommer på den desperate ideen å hente inn psykologer".

Akkurat ja.

FØR PETTER NORTHUG parkerte Marcus Hellner og alle andre på tremila søndag ettermiddag vred han alfabetet i en ny retning og kallte verdens beste jaktstarter for "Nollthug".

Det viste seg også å være helt på trynet.

Så kjære Lasse Anrell i Aftonbladet, Sverige — kan du ikke snart komme med en morsom norskevits?

Om du har en?

Én?

Eller la være å fortelle noen.

GRIMASØR: Ryktene skal ha det til at Sigve Kvamme offentlig viste sin skadefryd da Manchester City ikke maktet å slå Fulham.

Foto: Even Bast / Dagbladet
GRIMASØR: Ryktene skal ha det til at Sigve Kvamme offentlig viste sin skadefryd da Manchester City ikke maktet å slå Fulham. Foto: Even Bast / Dagbladet Vis mer

JEG VET IKKE hva som feiler Lasse Anrell ut over det at hans tilsynelatende svenske mindreverdighetskomplekser gjør ham til en ganske middels humorist, men jeg husker jeg ønsket ham god bedring i en radiodebatt i P4s 17.30 for et drøyt år siden.

I et meningsløst angrep på Norge hadde han hengt seg opp i Marit Bjørgens snørr og tårer i Torino 2006.

Og på bakgrunn av det konkludert med at norsk idrett stort sett inneholdt en gjeng sippete nervevrak som ville være sjanseløse i Vancouver.

Husker jeg riktig var det Anrell som satt igjen med egg i ansiktet.

Mange egg.

DA PETTER NORTHUG søndag kveld påpekte at Aftonbladets kommentator ikke var spesielt synsk kom det et egg til. Northug lar jo ikke en slik gave av en drepende returmulighet gå fra seg.

Og hvis Anrell snart ikke finner andre temaer for sine daglige doser — men fortsetter å drite seg ut som det heter på godt norsk - kan vi snart lage en omelett.

Bon appetit!

DET STÅR 3-1 i gull og 6-2 i medaljer i Norges favør før langrennsjentene skal ut og forverre forskjellen for svenskene. Kanskje tida er inne for å ta en tur til psykologen, Anrell?

IKKE BARE SKI: Dagbladets Gorm S. Andresen fulgte nok med da Fulham snøt Manchester City for noen sårt tiltrengte poeng. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet
IKKE BARE SKI: Dagbladets Gorm S. Andresen fulgte nok med da Fulham snøt Manchester City for noen sårt tiltrengte poeng. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet Vis mer

DAGENS BESTE LESING finner du i Dagbladet der kollega Tormod Brenna bruker all sin Northug-kunnskap og langrennsviten til å skrive alldeles praktfullt om følelser og hva som får Mosvikas største sønn til å tikke. "Tårene som vant hele kongeriket" anbefales på det sterkeste.

JOHAN BRUN (88!!!) dekket Oslo-OL 1952 for Dagbladet. Nå er han i Kollen. Hans jakt  etter å ta et 59 år gammelt bilde en gang til anbefales også på det sterkeste. For ikke å snakke om sitatet han serverer på side 48 i dagens avis.

Tre setninger verd 15 kroner alene.

PS! Manchester United brukte lørdagen til å slå Wigan 4-0 borte. Manchester City klarte bare 1-1 hjemme mot Fulham i går. Som om ikke supporter-fanatismens konstante retorikk - faren-min-er-sterkere-enn-faren-din - ikke var ubalansert nok fra før i Dagbladets VM-redaksjon. Og informerte kilder forteller at Sigve K. var oppe i ansiktet på Gorm A. og skar hånende grimaser da Fulham utliknet.

Selvfølgelig.

Og i går tapte Arsenal 1-2 for Birmingham på Wembley.

Hvilket betyr at det sansynligvis er Dag Solheim jeg hører pipe i pressesenteret.

Det er ikke bare Anrell som har en dårlig dag.

    

PIPER HAN? Morten P syns han hører Dag Solheim pipe etter gårsdagens Arsenal-fadese.
Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
PIPER HAN? Morten P syns han hører Dag Solheim pipe etter gårsdagens Arsenal-fadese. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX Vis mer