Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dårligere enn femte vil være en stor skuffelse

Ekspertene tror Edvald kan ta VM-medalje i morgen.

MEDALJEKANDIDAT: Edvald Boasson Hagen kan bli verdens yngste tempoverdensmester om alt klaffer for ham i sveitsiske Mendrisio i morgen. Mer sannsynlig er det kanskje at han er med i kampen om sølv og bronse. Foto: Vincent Jannink, AFP/Scanpix
MEDALJEKANDIDAT: Edvald Boasson Hagen kan bli verdens yngste tempoverdensmester om alt klaffer for ham i sveitsiske Mendrisio i morgen. Mer sannsynlig er det kanskje at han er med i kampen om sølv og bronse. Foto: Vincent Jannink, AFP/Scanpix Vis mer

|||Edvald Boasson Hagen har syklet seg inn i verdenstoppen på rekordtid. I løpet av denne sesongen, har Team Columbia-rytteren plutselig blitt en mann å regne med nå som det er VM — både på morgendagens temporitt og på søndagens fellesstart i sveitsiske Mendrisio.

Og det mens han fortsatt bare er 22 år gammel.

Det betyr at hvis Edvald leverer en aldri så liten «mission impossible» i morgen, går han inn i historiebøkene som tidenes yngste tempoverdensmester.

Grenen, som har vært arrangert i VM-sammenheng siden 1994, har vært dominert av ryttere i slutten av 20-åra. Bare australske Michael Rogers har vunnet tempo-VM i en alder under 25 år.

Cancellara storfavoritt
NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen, som for tida er på Malta og spiller inn andre sesong av Mesternes mester, tror — som de fleste andre — at sveitsiske Fabian Cancellara (28) skal bli voldsomt tøff å slå på hjemmebane. Team Saxo Bank-rytteren er dobbel  tempoverdensmester fra 2006 og 2007, og vant OL-gull i suveren stil i Beijing i fjor.

— Cancellara er storfavoritt, men etter han er det helt åpent. Edvald bør helt klart være en av dem som slåss om medalje. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at noe dårligere enn femteplass for Edvald vil være en stor skuffelse, sier Pedersen til Dagbladet.

Hjemmebane
Også Johan Kaggestad hos TV2, setter pengene sine på sveitseren.

— Cancellara sto av Vueltaen tidlig, og sykler på hjemmebane. Han er utrolig populær i Sveits, der han ble kåret til årets idrettsutøver i fjor, foran Roger Federer, sier Kaggestad.

Må ha en god dag
— Hva tror du om Edvald?

— Edvald har sagt at målet er topp ti, og det mener jeg er veldig realistisk. Svenske Gustav Larsson tok sølv i Beijing-OL, og Edvald er ikke noe dårligere enn ham. Alt kan skje, sier Kaggestad.

Også Thor Hushovds trener Atle Kvålsvoll setter en knapp på Cancellara. Men han mener Edvald er mer enn god nok for topp seks.

— På en kanondag kan Edvald kjempe om medalje. Han har kapasitet til å bli blant de seks beste hvis alt stemmer. Vi må bare håpe på at han har en god dag, sier Kvålsvoll.

Edvalds egen trener Fredrik Mohn bekrefter at eleven håper på en topp-ti-plassering.

— Men vi drømmer om medalje. Om ikke i år, så neste år, sier Mohn.

• Les Dagbladet i morgen for å finne ut hva det er ved Edvald Boasson Hagen som gjør han til tidenes mest lovende norske sykkelrytter.

HJEMMEFAVORITT: Fabian Cancellara ville vært storfavoritt på tempo uansett hvor i verden VM ble arrangert. Hjemme i Sveits blir favorittstempelet enda større. Foto: Felix Ordonez, Reuters/Scanpix
HJEMMEFAVORITT: Fabian Cancellara ville vært storfavoritt på tempo uansett hvor i verden VM ble arrangert. Hjemme i Sveits blir favorittstempelet enda større. Foto: Felix Ordonez, Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling