Ny flause for Solskjær og Manchester United:

– Dårligere enn noen gang

Kritikken er for fullt tilbake mot Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær, etter et pinlig tap mot de tyrkiske mesterne, med forsvarsspill som sjokkerte.

DRAMA: Elendig forsvarsspill og redning på strek. Se høydepunktene fra Manchester Uniteds tap.
Publisert
Sist oppdatert
  • Istanbul Basaksehir – Manchester United 2–1

- Hvis du tenker på at Ole Gunnar får sparken, så tror jeg ikke det. Jeg tror ikke de sparker Solskjær før ting blir helt umulig, men der er vi ikke ennå. Det er omgivelsene som lager presset, sa Jan Åge Fjørtoft på Viasat etter kamp.

For etter tap mot Arsenal i helga, og kveldens pinlige opptreden i Istanbul, får Solskjær-skeptikerne vann på mølla igjen.

- I dag er dem dårligere enn noen gang, sa Morten Langli i oppsummeringen av kampen på Viasat.

- Slik er det i fotball. Man må prestere bedre, det har ikke vi gjort, men vi vet vi kan bedre, og er ikke fornøyd med oss selv, svarte Ole Gunnar Solskjær i et intervju vist på Viasat.

- Et lavpunkt i Solskjærs tid i klubben? spurte programleder Daniel Høglund i retning Morten Langli.

- Dette er helt der nede med de svakeste prestasjonene. Det har vært noen stygge smeller, men dette her, å svikte så totalt mot et svakt lag på bortebane... svarte fotballeksperten.

Sjokkerende forsvarsspill

Det startet ille for Manchester United i Tyrkia.

Plutselig hadde tidligere Chelsea-spiss Demba Ba over en hel banehalvdel å løpe på, Manchester United-forsvaret var helt borte, og ballen kom perfekt.

35-åringen scoret sikkert alene med Dean Henderson, som fikk sjansen i målet når David de Gea skulle hvile.

– Du tror det ikke før du får se det, jeg har aldri sett det på dette nivået. Sjokkerende scoring, sa Morten Langli på Viasat i pausen.

Men Manchester United-forsvaret var ikke ferdig med å dele ut gavepakker.

Mot slutten av omgangen mistet Juan Mata ballen på egen halvdel. Vertene kontret, Demba ba lurte hele forsvaret med et smart overhopp, og kaptein Edin Visca fikk fritt spillerom til å banke ballen i nettet.

Gjorde grep

Det vekket i det minste Solskjærs menn, som umiddelbart reduserte ved en Anthony Martial-heading.

Axel Tuanzebe storspilte i forrige Champions League-kamp mot PSG, men ble denne gangen offer for Solskjærs vrede. Han ble byttet ut til pause med Scott McTominay, etter en svak prestasjon de første 45 minuttene i Istanbul.

Det ga ikke umiddelbare resultater, og etter timen spilt hev nordmannen inn både Paul Pogba og Edinson Cavani. Dermed var alle de offensive stjernene utpå – samtidig – mot et hjemmelag som la alle mann i forsvar.

BLE MOBBET: Luke Chadwick var ansett som et stort Manchester United-talent. Men i stedet fikk han mer oppmerksomhet for utseendet enn prestasjonene på banen.

 Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Men det hjalp lite, Manchester United maktet ikke skape sjanser mot et dyptliggende og kynisk Basaksehir-lag.

– De mangler spillere som kan drible og skape uro når det er trangt, kommenterte Lars Tjærnås på Viasat underveis.

Først på overtid kom sjansen, da var det på corner. Men ballen ble reddet på strek.

- Det var veldig vanskelig. De var godt organiserte, og scoret to fine mål, selv om det var dårlig forsvarsspill av oss, sa Solskjær i et intervju vist på Viasat etter kampen.

- Det var ingen reaksjon etter den svake 1. omgangen, det er skuffende, sa Jan Åge Fjørtoft på Viasat.

Fredrik Gulbrandsen kom inn de siste ti minuttene for Basaksehir, og var dermed en del av klubbens første seier i Champions League noensinne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer