MÅLJEGER: Rade Prica har virkelig funnet seg til rette på Lerkendal, og i kveld scoret han sitt fjerde mål på de fire siste kampene. Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX
MÅLJEGER: Rade Prica har virkelig funnet seg til rette på Lerkendal, og i kveld scoret han sitt fjerde mål på de fire siste kampene. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

- Dårligste jeg har sett siden jeg kom til RBK

Men Hamréns menn slo likevel FFK.

|||LERKENDAL (Dagbladet.no): Rosenborg - Fredrikstad 1-0.

Etter to uavgjorte hjemmekamper på rad (1-1 mot Brann og Odd) kunne et ubeseiret Rosenborg-lag juble for tre poeng mot Fredrikstad på Lerkendal i kveld. Og nok en gang var det Rade Prica som ble matchvinner og sørget for at Rosenborg tok tilbake tabelltoppen.

Trener Erik Hamrén er derimot ikke bare fornøyd.

- Vi spiller bra i førsteomgangen, men denne andreomgangen er nok den dårligste vi har spilt siden jeg kom til Rosenborg. Det ble utrolig mange feilpasninger og mange av spillerne ville ikke ha ballen engang, sier Erik Hamrén til TV 2.

Prica igjen
Det var en jevnspilt innledning på kampen der ingen av lagene kom til spesielt farlige målsjanser de første ti minuttene. Rosenborg hadde ballen mest, men skapte lite og hadde problemer med å spille seg inn i Fredrikstads 16-meter. Micke Dorsin kom til flere gode innlegg fra venstrekanten, men inne i feltet hadde stopperne Piroja og Martinsen god kontroll i luftrommet.

Men trønderne skrudde opp tempoet etter hvert og Fredrikstad-keeper Lasse Staw skulle få mer enn nok å henge fingrene i utover omgangen.

Etter en sjansefattig innledning på kampen dukket plutselig Rade Prica opp etter et kvarters spill. Mikael Lustig kom fint oppover på høyrekanten og fikk slått lavt inn mot landsmannen Prica som enkelt kunne sette ballen i mål bak en sjanseløs Staw. 1-0 til Rosenborg på kampens første store mulighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette var spissens fjerde mål på de fire siste kampene i Rosenborg-trøya. Ingen tvil om at den tidligere Sunderland-proffen har funnet seg godt til rette i Trondheim.

- Det føles utrolig deilig å score, men det viktigste er at laget tar tre poeng i dag. Vi gjør ikke vår beste kamp, men vi fortjente absolutt å vinne. Vi var gode spesielt i 1. omgang og skapte mye, sier Prica.

- Jeg kjenner meg enda ikke 100 prosent i form, men det kommer etter hvert.

Fem minutter senere var hjemmelaget igjen farlige frempå da Steffen Iversen kom helt alene med Staw etter en pasning fra Dorsin, men gjestenes sisteskanse reddet mesterlig.

Full kontroll
Fjorårets sølvvinnere, som var ubeseiret på bortebane denne sesongen før oppgjøret på Lerkendal, skapte svært lite før pause. Kantspillerne Levon Pachajyan og Raymond Kvisvik kom til noen innlegg fra hver sin kant, men det var lite med folk inne i feltet og sjansene uteble. Rosenborgs danske midtstopper Kris Stadsgaard, som var tilbake i startoppstillingen etter et langt skadefravær, hadde full kontroll bakover sammen med resten av forsvarsspillerne.

Rosenborg forsatte å holde trykket oppe og skapte mye fremover. Samtlige på Lerkendal trodde Marek Sapara doblet ledelsen da han fem minutter før pause satte et frispark fra omtrent 20 meter rett i mål, men dommer Per Ivar Staberg annullerte siden Vadim Demidov som muligens var borti ballen med luggen sto i offside.

- Rosenborg gjør en god førsteomgang og vinner duellene, mens vi bare blir stående og tørr ikke gå fremover. Det var en omgang vi fort må glemme. Jeg synes vi ble noe bedre utover i andre omgang, men vi må heve oss flere hakk skal vi vinne fotballkamper, sier FFK-trener Anders Grönhagen.

Andre omgang startet omtrent som den første. Rosenborg hadde ballen mest, men spillet var preget av mye kriging på midtbanen og det var relativt sjansefattig.

Vadim Demidov var millimetere fra å gi Rosenborg 2-0 da han fikk en stor mulighet etter 57 minutter. Trønderne fikk frispark på hjørnet av gjestenes 16-meter. Sapara slo inn mot en umarkert Demidov som fikk til en god heading, men Fredrikstad hadde stolpen på sin side.

Piroja på topp
Omgangen var ikke spesielt innholdsrik, og de drøyt 15 000 som hadde tatt turen til Lerkendal fikk ikke spesielt mye å glede seg over spillemessig.

Rosenborg var ikke i nærheten av å spille i samme tempo som i første omgang, og verken Prica eller Iversen var like giftige som før pause. Trener Erik Hamrèn kastet innpå både Trond Olsen og Roar Strand for løpskraft fremover, men heller ikke de fikk bidratt med særlig mye offensivt. Fredrikstad forsvarte seg godt, og hindret trønderne i å komme til målsjanser. Men laget fra plankebyen slet i det offensive spillet og var kun på et par visitter innenfor Rosenborgs 16-meter på hele omgangen.

Fem minutter før slutt satte Anders Grönhagen frem midtstopper Raio Piroja i angrep for styrke på topp i håp om å få med seg poeng fra Lerkendal. Og estlenderen kom til en brukbar avslutning like før slutt, men det var det nærmeste gjestene kom på Lerkendal. Rosenborg vant en fortjent seier, og nok en gang var det Rade Prica som ble redningsmannen.

Det betyr at Rosenborg igjen inntar tabelltoppen med ett poeng foran Molde. Onsdag tar trønderne turen til Ullevall og møter Lyn. Fredrikstad står fortsatt med åtte poeng, og torsdag får de Tromsø på besøk hjemme i plankebyen.

TIL TOPPS IGJEN: Per Ciljan Skjelbred og Rosenborg klatret til topps igjen, og er ett poeng foran Molde. Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX
TIL TOPPS IGJEN: Per Ciljan Skjelbred og Rosenborg klatret til topps igjen, og er ett poeng foran Molde. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
HALVFORNØYD: Erik Hamrén likte ikke det han så etter pause. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
HALVFORNØYD: Erik Hamrén likte ikke det han så etter pause. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer