Phil Taylor er tidenes mestvinnende dartspiller

Dart-legenden og multimillionæren «The Power» hylles: - Umulig å gjenta

Gikk fra å lage keramiske toalettrullhåndtak til å bli verdens beste dartspiller.

DARTS: Phil Taylor under VM-finalen i dart. Engelskmannen har gått til topps hele 16 ganger, men mandag måtte han gi tapt for sportens nye stjerne, Rob Cross. Gjennom karrieren har Taylor vunner 70 millioner, tapt åtte av dem i en skilsmisse, og blitt dømt for overfall. Foto: Pa Photos/Steven Paston
DARTS: Phil Taylor under VM-finalen i dart. Engelskmannen har gått til topps hele 16 ganger, men mandag måtte han gi tapt for sportens nye stjerne, Rob Cross. Gjennom karrieren har Taylor vunner 70 millioner, tapt åtte av dem i en skilsmisse, og blitt dømt for overfall. Foto: Pa Photos/Steven Paston Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det ble ikke den avskjeden han selv og verdens dartfans håpet på, men etter 30 år i verdenseliten har Phil «The Power» Taylor (57) kastet sin siste pil.

Engelskmannen har blitt selve symbolet på dart, og hans rekorder vil trolig stå til evig tid. Med «power» tatovert på den høyre armen og «glory» på den venstre, har han forvandlet sporten gjennom sin aktive karriere.

Taylor vant sin første VM-tittel i 1995 og siden den gang har høyrehånda hans gjort ham verdig tittelen «verdens beste dartspiller» hele 16 ganger. Ingen andre er i nærheten, og kommer muligens aldri til å komme i nærheten heller.

Mandag siktet 57-åringen mot sin 17 VM-tittel, men denne gangen måtte han gi tapt for en nybegynner i pubsporten.

- Et lite monster

Elektrikeren Rob Cross ble profesjonell spiller for under to år siden, men har tatt sporten med storm. Mandag ble han rundt fire millioner kroner rikere da han regelrett knuste legendariske Taylor 7–2 i finalen.

- Det hjelper å vinne. Jeg kan ta meg av barna mine og forhåpentligvis gi de et bedre liv. Det er ambisjonen, sier Cross til Sky Sports. Finalen mellom han og Taylor var den første og siste gangen Cross fikk muligheten til å spille mot sitt store idol, som nå legger opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer