Datidas Beckham

...men nå består tilværelsen av fyll, gambling og konkurs.

ALAN HUDSON (49)

dukket opp i nyhetene i britiske aviser for ei tid siden. Han ble tatt for butikktyveri. Det var ikke rare greiene han hadde gjemt unna i en handlepose, en avis og noen flasker med vin. Pinlig og trist for den gamle storspilleren fra Chelsea. Han som kom til London-klubben da han var 17 år gammel og ble stjerne. Med god flyt av penger og drinker, men nå bor han hjemme hos mor. Ganske blakk.

- Det å være fotballspiller på 60- og 70-tallet var fantastisk morsomt. Vi var alle unge og vi fulgte datidas moter med langt hår og nattklubbliv, vi var venner med popstjernene. Det beste var å spille en god kamp, og deretter gå ut for et godt måltid og drinker, sier Alan Hudson til Daily Mail.

  • Hudson var aktiv fra 1968 til 1985 for Chelsea, Stoke, Arsenal, Chelsea og Stoke.

Sikret seg noen bunker med fotballdollars i Statene, ble lenge brukt som skribent og som kommentator. Han har vært gift to ganger og har tre barn. Hudson var utsatt for en alvorlig bilulykke i 1997 som nesten kostet ham livet, har vært ut og inn av sykehuset etterpå.

- Manchester hadde George Best, i London var jeg den som kom nærmest ham i livsstil, sier Hudson, som forteller at han levde et glamorøst liv sammen med sin første kone Maureen, som var en Playboy-modell. De holdt sammen i 15 år. Etter at Hudson la støvlene vekk prøvde han seg som nattklubbeier og pubinnehaver...«Men ingenting kunne erstatte spenning og det livet jeg hadde som fotballspiller.»

- Men, jeg føler meg ikke bitter, alt har vært verdt det», sier Hudson, som nå prøver å få dagene i hop på i tomroms leilighet. Sammen med sin trofaste manager, mamma.

STAN BOWLES (52)

lever også sammen med moren sin i Manchester. Bowles har vært gift tre ganger og har fire barn. Livet etter endt dribleserie, på blant annet QPR, gikk ordentlig i vasken i 1983.

- Jeg befant meg på en psykiatrisk klinikk omgitt av syke mennesker. Kostholdet mitt besto av minst en flaske vodka per dag og 80 sigaretter. Jeg prøvde å holde samme stil som George Best og Phil Lynott fra Thin Lizzy. Jeg var også en notorisk gambler som endte opp med et hjerteinfarkt, sier Bowles. I 1989 ble han slått personlig konkurs, men som han sier nå...«Jeg har kommet meg ovenpå igjen, har sluttet å drikke.»

  • Bowles jobber som skribent for macho-gutte-magasinet Loaded.
  • Stan var aktiv fra 1967 til 1980 for Manchester City, Bury, Crew, Carlisle, Queens Park Rangers, Nottingham Forest, Leyton Orient og Brentford.

MALCOLM MacDONALD (51)

måtte legge opp da han var 29 år gammel grunnet en kneskade.

Som de tre andre har han også vært igjennom en tøff tid etter at publikum sluttet å rope «Supermac». Han er tørrlagt alkoholiker og er blitt slått konkurs.

- Sjølsagt var det et nederlag å ikke få hverdagen etter fotball til å fungerer, men på mange måter følte jeg det ikke bare var min feil, men også en rekke uheldige omstendigheter, sier Malcolm til Daily Mail.

Supermac har vært gift to ganger og har sju barn, i dag er han lykkelig sammen med kjæresten Carol, bosatt i Newcastle-området.

  • SuperMac var aktiv fra 1968 til 1978 for Fulham, Luton, Newcastle og Arsenal.

En storscorer som fortsatt er involvert i fotball. Som radiokommentator for en stasjon Newcastle.

PETER MARINELLO (50)

var en av mange unggutter med et godt utseende, og et godt talent, som ble sett på som en ny George Best. Det ble han ikke, men han holdt det gående som spiller fra 1966 til 1982 for Hibernian, Arsenal, Portsmouth, Motherwell, Fulham og Hibs igjen.

- Jeg kom som 19-åring fra Skottland og ned til London. Plutselig ble livet mitt snudd opp ned. Jeg fikk tilbud om gjesteopptreden på «Top of the Pops», fikk modelloppdrag og ble tilbudt egen spalte i avisa, sier Marinello til Daily Mail. Skotten er per i dag uten arbeid og bor sammen med kona Joyce i Bournemouth. I 1994 ble den tidligere vingen slått personlig konkurs.

- Jeg tapte fire millioner kroner på 1980-tallet, jeg skulle nok ha holdt meg innenfor fotballen, sier Peter Marinello, en av de gamle heltene som fikk erfare at fotballen også har en bakside.

BUTIKKTYV: Alan Hudson.