Datoen er satt. Northug må i retten den 9. oktober

Saken blir avsluttet samme dag.

DATOEN ER SATT: I dag ble det kjent at datoen Petter Northug må i retten er 9. oktober. Her er han på trening i Italia tidligere i måneden. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DATOEN ER SATT: I dag ble det kjent at datoen Petter Northug må i retten er 9. oktober. Her er han på trening i Italia tidligere i måneden. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I dag ble det kjent at datoen Petter Northug må i retten er 9. oktober.

Det melder adressa.no.

Administrasjonssjef Børge Trondvold i Sør-Trøndelag tingrett bekrefter til adressa.no at langrennsløperen må møte retten torsdag om snart to uker klokka 10.00. Det er satt av tid frem til klokka 14.00

- Northug er orientert om tidspunktet. Det ligger i kortene at vi ikke kan gå ut med dette før partene er informert, sier han.

Han forklarer videre at selv om det er satt av fire timer, så er det ikke nødvendigvis sånn at det trenger å ta så lang tid.

Det er ventet at saken vil gå som en ren tilståelsesdom.

Saken er oversendt førsteadvokat Bjørn Kristian Soknes, og der fulgte det også med et forslag om straffereaksjon. Denne vil Soknes ikke offentliggjøre.

Tiltale I tiltalen, som kom i forrige uke, sto det blant annet at Northug ved tre anledninger i løpet av morgenen og formiddagen denne søndagen skal ha avgitt falsk forklaring til politiet.

tiltalebeslutningen heter det at han ved tre anledninger sa at han selv hadde vært passasjer, og at kameraten han kjørte med hadde sittet bak rattet.

Dette skjedde først 07.30 ved Northugs bopel, deretter én time senere i forbindelse med transport til inn til politihuset, så i et detaljert avhør på politistasjonen.

Sistnevnte med sin advokat til stede.

Disse forklaringene førte til at kompisen til Northug ble siktet for kjøring i alkoholpåvirket tilstand og at han måtte avlegge blodprøve.

Kameraten, som Dagbladet velger å anonymisere, måtte som resultat av dette avgi to forklaringer med status som siktet i saken.

Voldsom fart Det framkommer andre detaljer fra dokumentet, noen som også er kjent tidligere.

Det blir bekreftet, akkurat som det ble i boka «Northug - en familiehistorie» av Sverre M. Nyrønning, at promille var 1,65. Det som også ble kjent er at blodprøva ble tatt først klokka 06.45 - over en time etter ulykka.

Farten har blitt fastsatt til «minst 83 kilometer i timen», og det tegnes et bilde av hvor voldsom denne farten har vært.

«Bilen traff midtrabatten før rundkjøringen, fortsatte i et ca 16 meter langt "hopp" over øyen i rundkjøringen hvor den i en høyde på ca 38 cm over bakken traff og knakk en lysmast. Deretter fortsatte den ca 38 meter før den stanset i autovernet på høyre side av veien. Autovernet ble skjøvet ca 2,2 meter ut fra veibanen.»

Saksøkes Mandag ble det kjent at Nye Høyder også vil ha Petter Northug for retten.

Selskapets advokat, Morten Brandhaug i advokatfirmaet Steensrup Stordrange DA, kom med følgende melding til NRK.

«Jeg bekrefter at vår klient Nye Høyder AS har tatt ut søksmål mot Petter Northug med krav om erstatning for det tap selskapet lider som følge av det man mener er en uberettiget heving av managementavtalen fra Northugs side. All den tid saken står for domstolene har jeg ingen ytterligere kommentar»

Han bekreftet opplysningene overfor Dagbladet, men ønsket ikke å utdype uttalelsen.