Mini Jakobsen

Datter sendte stikk etter slakt

Jahn Ivar Jakobsen (56) legger seg flat etter kritikken mot Rosenborgs-spissen Ole Sæter (26).

BETENKT: Tidligere Rosenborg-spiller Jahn Ivar Jakobsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB
BETENKT: Tidligere Rosenborg-spiller Jahn Ivar Jakobsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert

- En ting som er helt sikkert er at jeg ikke kritiserer Ole Sæter etter de prestasjonene han har hatt nå. Da strekker jeg hendene i været og sier: «Jeg tok feil». Som gammel Rosenborger synes jeg det er helt strålende at det er en trønder, som tør å uttale seg litt, som scorer mål. Det er det beste du kan få, sier Mini til Dagbladet.

Tidligere denne sesongen var NordicBet-eksperten kritisk til Sæter i et innlegg på sin egen blogg. Han meldte at 26-åringen ikke har nok kvalitet til å spille i Eliteserien. I kjølvannet av den sparke uttalelsen har Sæter motbevist Mini med å blant annet score to mål mot Vålerenga og tre mot Kristiansund.

- Det går ikke an å si at en spiller som scoret tre mål sist er en dårlig fotballspiller. Det er ikke tvil om at Ole Sæter ikke er ferdig utlært som spiss, men som avslutter er han på det høyeste nivået, forklarer den tidligere Rosenborg-vingen.

Fikk melding

Mini fikk blant annet høre det fra sin egen datter etter kritikken av Sæter, som denne sesongen har slått ut i full blomst i skadefraværet av RBK-kollega Noah Holm.

- Min datter sendte meg med en gang en tekstmelding etter det første målet mot Vålerenga: «Ole - fortsatt ikke bra nok?» etterfulgt av en smile-emoji, sier en lattermild Mini.

- Svarte du noe på den, eller bare la du fra deg telefonen?

- Jeg skrev bare: «Brukbar avslutter» med et smileansikt.

JUBEL: Rosenborgs Ole Sæter feirer etter 0-3-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
JUBEL: Rosenborgs Ole Sæter feirer etter 0-3-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Gjør mye riktig

Mini gjør det klart at han heller vi ha en spiss i Rosenborg som scorer mål og ikke er så synlig ellers, framfor en som jobber og tar duellene, men som ikke scorer mål.

- Hvis Ole Sæter fortsetter sånn han gjør nå, og han trenger ikke score så mange mål engang, så har han gjort en kjempejobb. Likevel står jeg for det jeg sa før Vålerenga-kampen.

Han fortsetter:

- Jeg har sett han mye, og jeg mener at han ikke er spissen som skyter Rosenborg til seriegull, men sånn som det ser ut nå er det jeg som har tatt feil, og han som har rett.

- Hva skjer hvis han fortsetter scoringsformen ut sesongen? Kan han være aktuell for utlandet eller er han på et slags maksnivå nå?

- Det finnes noen «late bloomers» som våkner litt etter hvert i fotballkarrieren. Du har kanskje ikke gjort all verden, men plutselig er det noe som klikker inne i deg som gjør at du tar nivået.

- Avslutningsmessig er han veldig bra, men han kan bli litt nonchalant i spillestilen, og mister ballen og slår noen feilpasninger. Det må bli bedre, sier Mini avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer