Dattera ba Trine fortsette

Byåsen har tilpasset hele treningsopplegget sitt for å få Trine Haltvik til å ta en ny sesong. Da også barna ønsket at mamma skulle fortsette, sa hun ja.

-  De har jo ikke sett meg i annet enn treningsklær, sier Haltvik.

-  Spesielt dattera mi har mast om at jeg må fortsette. Hun ønsker at jeg skal spille mer, og synes det er artig at mora er med på toppnivå.

Lukter seriegull

Trine Haltvik (40) nærmer seg uoffisiell norsk rekord i å legge opp, for så å gjøre comeback. Hun vet ikke selv engang hvor ofte det har skjedd.-  Nei, huff, altfor mange ganger. Jeg skal slutte å love noe, for jeg holder det jo ikke uansett, sier Trine Haltvik til Dagbladet.

Nå har det altså skjedd igjen. I mai var hun klokkeklar på at hun bare skulle være håndballtrener, men i går kunne Adresseavisen fortelle at Haltvik tar fatt på sin 24. sesong for Byåsen. Hovedbegrunnelsen hun oppgir er at den skulderskadde nyervervelsen Vigdis Hårsaker ikke vil være tilgjengelig for spill før godt utpå høsten.

-  Da vi så hvor alvorlig den skaden var, skjønte jeg at det kunne være behov for min hjelp. De treningsøktene jeg har kjørt i sommer, har fortalt meg at kroppen er i godt slag. Dessuten ble det ingen EM-deltakelse for ungdomslandslaget som jeg trener.

-  Dermed har jeg også bedre tid til dette, sier Haltvik, som i utgangspunktet skal være med fram til Hårsaker er fullt restituert.

Haltvik spår at Byåsen kan gi Larvik kamp om seriegullet den kommende sesongen.

b> GIR SEG ALDRI: Trine Haltvik (40) sammen med ungjentene i Byåsen, Tonje Nøstevold, Marit Malm Frafjord, Kari Aalvik, Gøril Snorroeggen og Kari Aalvik. Foto: Carl-Erik Eriksson, Digitalsport
b> GIR SEG ALDRI: Trine Haltvik (40) sammen med ungjentene i Byåsen, Tonje Nøstevold, Marit Malm Frafjord, Kari Aalvik, Gøril Snorroeggen og Kari Aalvik. Foto: Carl-Erik Eriksson, Digitalsport Vis mer

-  Det ser veldig bra ut. På papiret har vi en minst like bra førstesekser som dem, men de har større stall, sier hun.

-  Var muligheten til å ta

seriegull med på å påvirke

comebackavgjørelsen?

-  Ja. Men jeg er like fristet av tanken på å hjelpe laget til Champions League.

Byåsen må slå vinneren av Silcotub Zalau - Otmar St. Gallen i 2. kvalifiseringsrunde før døra til Europas største klubbhåndballgodbit åpner seg.

-  Skapt for håndball

Men det er ikke bare-bare å være 41 år, trener for to aldersbestemte Byåsen-lag, landslagstrener og aktiv toppspiller. For eksempel kan det bli mange lange kvelder i Nidarøhallen.

-  Jeg kunne ikke gått på en ny sesong for A-laget om det ikke var blitt gjort noen tilpasninger. Nå har den sportslige ledelsen ordnet det slik at jeg trener først mitt ene lag, så er det A-lagstrening, deretter trener jeg mitt andre lag. Dermed slipper jeg å kjøre fram og tilbake mellom alle øktene.

-  Men det blir jo noen ekstremt lange dager i hallen likevel?

-  Det er helt greit. Jeg er skapt for nettopp det.

Sportslig leder i Byåsen Elite, Frank Schmitz, bekrefter at de har gjort noen tilpasninger for å imøtekomme Haltviks ønsker.

Åpner for mer

-  Skulle bare mangle. Trine har spilt i Byåsen siden hun var 15 år, og når hun varsler at hun er motivert for en sesong til, da er hun gull verdt. Klart vi må være villige til å justere noen småting da, sier han.

-  Hvor lenge tror du Trine kan spille på dette nivået?-  I hvert fall så lenge hun selv vil. Ingen andre enn Trine kjenner det best. Alderen spiller ingen rolle for hennes del - hvis hun fortsatt er motivert, kan hun helt sikkert spille når hun er 45 også.

Fru Byåsen påstår selv hun har lært, og vil ikke spekulere på framtida:

-  Om jeg fortsetter når Vigdis er tilbake? Nå avviser jeg ingenting. Jeg skal slutte å si noe, folk ler bare av meg likevel. Men jeg kan jo ikke holde på til jeg er 50 heller, sier Haltvik, før hun legger til:

-  Vel, man vet jo aldri.