Michael Schumacher

Datteren i sorg

Schumacher-familiens yndlingshest er død. Hesten - Gunners Enterprise - var også høyt elsket av Michael Schumacher (54).

ULYKKE: Michael Schumacher havnet i en grusom skiulykke 29. desember 2013. Hans nøyaktige tilstand er ukjent i dag. Foto: NTB
ULYKKE: Michael Schumacher havnet i en grusom skiulykke 29. desember 2013. Hans nøyaktige tilstand er ukjent i dag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Familien har holdt en lav profil etter at den tidligere Formel 1-stjerna havnet i en skiulykke i 2013.

I løpet av ni år har det ikke dukket opp et eneste bilde av Michael Schumacher. Men nå kan datteren Gina-Maria Schumacher (25) fortelle at hun er i sorg igjen.

- I går måtte jeg si farvel til en av mine beste venner, en av de mest storhjertede og største hestene i livet mitt, skriver den tyske 25-åringen på Instagram.

Hingsten het Gunners Enterprise, eller bare «Digger», innad i familien. Den deltok i en rekke ridekonkurranser:

- Hjertet mitt er knust over at han måtte forlate oss. Men noen ganger må vi ta vanskelige avgjørelser for å gjøre det rette for dyrevennene våre. Takk for alle de fantastiske øyeblikkene du ga familien vår og for hver mil vi løp sammen, skriver Gina-Maria Schumacher.

VEKKER OPPSIKT: Den tyske storavisa Bild skriver mandag at Michael Schumachers yndlingshest er død.
VEKKER OPPSIKT: Den tyske storavisa Bild skriver mandag at Michael Schumachers yndlingshest er død. Vis mer

Den tyske storavisa Bild slår saken stort opp på førstesida mandag:

- Schumis yndlingshest er død, lyder overskriften. Ifølge avisa var hesten 18 år og hadde vunnet 20 millioner euro i prispenger. Det tilsvarer 213 millioner kroner etter dagens kurs.

Hesten ble brukt som avlshingst etter den aktive karrieren.

- Gunners Enterprise var en veldig spesiell hest for familien. Pappa Schumi deltok i et hesteshow med ham i Givrins i Sveits i 2012, rapporterer Bild.

FAVORITTHEST: Michael Schumacher elsket å ri på Gunners Enterprise. Foto: Instagram / Gina-Maria Schumacher
FAVORITTHEST: Michael Schumacher elsket å ri på Gunners Enterprise. Foto: Instagram / Gina-Maria Schumacher Vis mer

Mye har vært skrevet om Michael Schumacher etter skiulykken i 2013. Ulykken fant sted i nærheten av Meribel i de franske alper.

Den tidligere Formel 1-stjerna kjørte såkalt «off piste» og dundret inn i en stein. Selv om han brukte hjelm, pådro han seg alvorlige hodeskader.

Det er tidligere rapportert at han ble lam og mistet taleevnen.

SJELDENT INTERVJU: Få vet hvordan det gikk med Formel 1-legenden Michael Schumacher etter at han var involvert i en skiulykke i 2013. I 2018 publiserte familien det som skal være et av de siste intervjuene han gjorde før ulykken. Video: NTB og michael-schumacher.de Vis mer

Schumacher ble verdensmester i Formel 1 sju ganger.

- Michael er i den beste situasjonen som han kan være. Han er omgitt av folk som elsker ham. Så lenge jeg lever, vil jeg alltid besøke ham, sa familievennen Jean Todt i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer