Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Datteren min har vært engstelig for når jeg skal reise neste gang

I dag hjalp Anne (1) Ann Kristin Flatland til seier.

ENDELIG BEST: Ann Kristin Flatlands endelige karrieremål er gull i OL i februar. I dag beviste hun for seg selv at hun kan slå Olga Zaitseva (t.v.), Tora Berger og resten av verden. Foto: AP / TT / Pontus Lundahl / NTB Scanpix
ENDELIG BEST: Ann Kristin Flatlands endelige karrieremål er gull i OL i februar. I dag beviste hun for seg selv at hun kan slå Olga Zaitseva (t.v.), Tora Berger og resten av verden. Foto: AP / TT / Pontus Lundahl / NTB Scanpix Vis mer

ØSTERSUND (Dagbladet): Ann Kristin Flatland (31) skjøt feilfritt, gikk lynraskt og sikret i dag sin andre verdenscupseier i karrieren.

Olga Zaitseva fulgte på plassen bak, mens Tora Berger nesten gjorde dagen helnorsk. 32-åringen hevet seg fra 23. plassen i går, og tok den siste pallplassen, 22 sekunder bak lagvenninne Flatland.

Det som ble det store samtaleemnet på pressekonferansen etter Flatlands superløp var rollen hennes som mamma.

31-åringen hadde bare én verdenscupseier fra før av. Den kom i tyske Oberhof i januar 2011.

La OL-plan etter fødselen Siden det har hun altså blitt mamma. I april i fjor ble lille Anne født, og nærmest umiddelbart la mamma Ann Kristin en plan som skal kulminere i OL-gull i Sotsji i februar - som Dagbladet skrev tirsdag denne uka.

Etter dagens sprintseier var hun åpenbart fornøyd, men valgte å spare jubelen til seinere.

- For meg var dette på en måte en hardøkt mot det som kommer i februar. Det er det som er målet mitt. Men det hjelper jo på selvtilliten, ting synker nok litt mer inn når jeg kommer hjem og treffer de nærmeste, sier 31-åringen til Dagbladet.

Flatland innrømmer at veien tilbake etter fødselen for 18 måneder siden har vært kronglete.

MOR OG DATTER: Anne (1) syns ikke det alltid er like stas at mamma må reise bort, men denne uka er hun med til Østersund. Her fra Tyskland i januar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MOR OG DATTER: Anne (1) syns ikke det alltid er like stas at mamma må reise bort, men denne uka er hun med til Østersund. Her fra Tyskland i januar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Det har gått opp og ned i høst og sommer. Jeg har trent sammen med resten av laget, og har fått god matching der, men det har vært mentalt tøft. Jeg var langt nede etter sesongen i fjor fordi jeg var sliten etter mange renn på lite grunnlag, sier hun, og fortsetter:

- Det har gått opp og ned i høst, og jeg har lurt på om det er verdt det å komme tilbake. Jeg har reist uten jenta mi. Det har gått greit å reise, men det har vært tøft å komme tilbake, for da har hun vært engstelig for at jeg skal reise igjen, sier hun.

Varmet opp i aktivitetspark Flatland har med seg både datteren Anne og mannen Kristian Brekken til Østersund denne uka. Det er hun glad for - også sportslig sett.

- Tidligere i dag var vi på Jungelhuset, en aktivitetspark borti her. Vi hadde en time med hopping og skliing, og vi kosa oss hele gjengen. Anne sleit seg godt ut, så hun sov godt midt på dagen i dag, sier Flatland, og fortsetter:

- Når datteren min er med kobler jeg bedre av og tenker på andre ting.

- Skytingen er blitt bedre etter at jeg ble mor. Før et løp er det gjerne sånn at du går og venter og venter, og så kommer det tanker om det som skal skje. Der kjenner jeg at jeg er blitt flinkere til å stole på meg selv. At jeg er godt nok forberedt og at jeg vet hva jeg skal gjøre, sier hun.

Fornøyd Tora Også fjorårets suverene verdenscupvinner og VM-dronning Tora Berger var fornøyd etter dagens løp. 3. plass er nemlig godkjent, etter gårsdagens 23. plass.

- Det var mye bedre i dag. Jeg fulgte planen min. Jeg har gjort noen feil på skytingen så langt denne sesongen, men i dag var det mye bedre. Jeg har unsett fortsatt noe å jobbe med, sier hun.

- Er du på samme nivå som i fjor?

NY ROLLE: Ann Kristin Flatland er langt fra like merittert som Olga Zaitseva (t.v.) og Tora Berger, men i dag stjal 31-åringen oppmerksomheten. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
NY ROLLE: Ann Kristin Flatland er langt fra like merittert som Olga Zaitseva (t.v.) og Tora Berger, men i dag stjal 31-åringen oppmerksomheten. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

- Treningen har gått like bra, så det bør jeg være.

- Er du overrasket over at Ann Kristin vant?

- Jeg er ikke overrasket over Ann Kristin. Hele det norske laget er sterkt og har trent bra i høst, sier Berger.