Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Datteren spurte hvorfor Northug ville kaste pil på faren. Så inviterte han Svan til duell

- Jeg kaster på ham, så kan han kaste på meg, sa en munter Petter Northug.

SPØKEFULL: Petter Northug var spøkefull da han ble konfrontert av datteren til Gunde Svan, Julia Svan, i dag. Foto: Petter Northug Jr. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
SPØKEFULL: Petter Northug var spøkefull da han ble konfrontert av datteren til Gunde Svan, Julia Svan, i dag. Foto: Petter Northug Jr. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Hva har Marcus Hellner, Calle Halfvarsson, Thomas Wassberg og Gunde Svan til felles?

De er alle svenske skiprofiler, og de har alle vært i skuddsiktet til Petter Northug. Etter gårsdagens femmil ble imidlertid trønderen stilt til veggs, ifølge Expressen.

Leste Svan

Avisa har publisert et intervju der en munter Northug får spørsmål fra Julia Svan, datteren til den meritterte svensken.

- Hvorfor ville du kaste pil på min far, er et av spørsmålene Northug får, hvorpå skistjerna svarer at Svan har vært en kilde til motivasjon.

IKKE I TOPPFORM: Petter Northug endte på en åttendeplass i 50 kilometer for herrer i Lahti søndag. - Det hadde vært kjedelig for de andre hvis jeg hadde vært i form, da skulle jeg laget faenskap på siste runden der, sier han til Dagbladet. Reporter: Øyvind Godø. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet TV. Vis mer

Northug sier også at han har lest to bøker i sitt liv: «Gulljakten» av Bjørn Dæhli og Gundes «Vart går gränsen».

- Du har aldri ønsket ham vondt?

- Jeg har aldri kastet pil på Gunde. Det har vært litt fram og tilbake, men vi har aldri møttes i skisporene. Kanskje vi kan møtes til en spennende dartduell, sier Northug og viser til de mange medieoppslagene om uenighetene Svan og han har hatt.

Kritikk fra Svan

ORDKRIG: Petter Northug fortsetter ordkrigen med svenske Calle Halfvarsson. Video: NTB Scanpix / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Svan har blant annet kritisert Northug for å være for høy i hatten.

Før VM i Falun mente han også at trønderens oppførsel påvirket en hel langrennsgenerasjon negativt.

Northug svarte med et bilde hvor det sto «keep calm and love Gunde Svan». Så plukket han opp igjen konflikten etter å ha tatt gull på VM-sprinten.

- Jeg tror ikke Gunde Svan likte det han så. Jeg tviler på at Gunde så finalen. Med fire nordmenn og to blad Northug skiftet han nok fort til en annen kanal, sier Northug etter seieren i 2015, ifølge Expressen.

Invitasjon til duell

I videoen til samme avis, sender skistjerna nok en hilsen til sin kritiker. Denne gangen i form av en invitasjon.

- Jeg håper at Gunde og jeg kan møtes til en dartduell før neste sesong. Jeg kaster på ham, så kan han kaste på meg. Så får vi se hvem som får flest poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media