Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Datteren var med i helikopteret

Kobe Bryant og datteren Gianna på 13 år har begge omkommet i helikopterulykken.

ELSKET BASKETBALL: Kobe sammen med datteren Gianna på All Star-kampen i kvinnenes største basketliga WNBA i sommer. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports/File Photo/NTB Scanpix
ELSKET BASKETBALL: Kobe sammen med datteren Gianna på All Star-kampen i kvinnenes største basketliga WNBA i sommer. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports/File Photo/NTB Scanpix Vis mer

Kobe Bryant er bekreftet død i en tragisk helikopterulykke, i Calabasas utenfor Los Angeles søndag morgen amerikansk tid.

Basketballegenden var en av ni som var omkom da helikopteret til Bryant styrtet i en åsside utenfor forstaden øst for Los Angeles. Ingen ombord i helikopteret overlevde styrten. Det bekrefter sheriff i LA Alex Villanueva.

Ifølge rapporter skal også den 13 år gamle datteren Gianna skal ha vært ombord i flyet, har representanter for Bryant-familien bekreftet overfor TMZ.

Det samme bekrefter NBA.

- Vi sender vår hjertelige kondolanser til hans kone Vanessa, deres familie, Lakers-organisasjonen og hele sportsverden, sier NBA-sjefen Adam Silver.

På vei til basketkamp

Datteren var en ivrig basketballspiller og ønsket å gå i fotsporene til faren. Bryant var en ivrig støttespiller for datteren og hadde henne regelmessig med på både NBA og WNBA-kamper i Staples Center, hvor han selv regjerte i to tiår.

ESPNs Adrian Wojnaroski melder at Bryant og datteren var på vei til en bortekamp for hennes basketballag. En annen forelder og en lagkamerat av datteren skal også ha vært ombord, skriver den anerkjente basketball-journalisten.

Det er foreløpig ukjent hva som er årsaken til at Bryants privateide helikopter, en Sikorsky S76 styrtet.

Stor familie

Sammen med kona Vanessa Bryant var superstjernen nettopp blitt far for fjerde gang. Parets yngste datter ble født forrige sommer, den fjerde av fire døtre paret har fått sammen.

Bryant var kjent for å bruke helikopter til og fra Staples Center, hvor han dominerte som basketballspiller i NBA for Los Angeles Lakers, og brukte fortsatt det ofte for å reise på basketballkamper med datteren Gianna, som selv var en ivrig basketballspiller.

Dagbladet oppdaterer saken.