STØTTE: Michael Schumacher ble hardt skadd for snart fire år siden. Stadig er det usikkerhet rundt hans helsetilstand. Nå ber datteren for hans helse. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi
STØTTE: Michael Schumacher ble hardt skadd for snart fire år siden. Stadig er det usikkerhet rundt hans helsetilstand. Nå ber datteren for hans helse. Foto: AP Photo/Shizuo KambayashiVis mer

Helsen til Michael Schumacher:

Datterens ord til Schumacher: - Fortsett å kjempe

Snart fire år etter Formel 1-stjernas ulykke.

(Dagbladet): 29. desember 2013 ble Michael Schumacher (48) hardt skadd i ei skiulykke.

Siden har ingen - bortsett fra hans nærmeste - sett Formel 1-stjerna.

BØNN: Gina Schumacher. Foto: NTB Scanpix
BØNN: Gina Schumacher. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå har dattera Gina (20) kommet med en kort hyllest.

- Det finnes bare én lykke: Å elske, og å bli elsket, skriver Gina, gjengitt av blant annet britiske Telegraph.

Hun skriver videre med emneknagg #keepfighting, eller fritt oversatt til norsk:

- Fortsett å kjempe.

Michael Schumacher er selv etter sin aktive karriere kanskje tidenes mest populære motorsportsstjerne med en enorm fanskare over hele verden. Hver eneste dag tikker det inn lykkønskninger fra fans som ber for tyskeren og hans helse.

Men ingen vet helt hvordan det står til med den gamle mesteren.

Michael og kona Corinna har barna Mick Junior (18) og Gina-Maria (20). Familien har i snart fire år hatt fullt hemmeligholdt rundt Formel 1-stjerna.

SATSER: Mick Schumacher driver med motorsport. Foto: NTB Scanpix
SATSER: Mick Schumacher driver med motorsport. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sønn med Formel 1-drøm

Mick følger i fars fotspor innen motorsporten.

- Formel 1 er mitt mål, men først må jeg bli en komplett fører. Jeg skal jobbe med å fordype min kunnskap, og utvikle meg som fører, men også som stallmedlem, sa 18-åringen tidligere år.

Tenåringen planlegger å kjøre formel 3 i ytterligere to år, for så å ta steget opp til formel 2.

Mick Schumacher kjørte et par oppvisningsrunder under Belgia Grand Prix i Spa-Francorchampsi sommer for å markere 25-årsdagen for Michael Schumachers første av 91 VM-rundeseier i formel 1. Schumacher jr. kjørte Benetton-bilen faren brukte da han i 1994 tok den første av sine sju VM-titler.

Rytterdatter

Dattera Gina er aktiv innen hestesporten og reiser verden rundt på diverse arrangementer og stevner.

Familien har siden Michael Schumachers ulykke i 2013 vært svært tilbakeholdne med informasjon om tilstanden hans.

DATTER: Gina Schumacher driver med hestesport. Foto: NTB Scanpix
DATTER: Gina Schumacher driver med hestesport. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vær så snill å støtte vår felles kamp for Michael. Det er viktig for meg at dere lar legene få fred til å gjøre sitt arbeid. Ha tillit til deres uttalelser (om Schumachers helsetilstand) og forlat sykehuset, sa Corinna Schumacher i en uttalelse i 2014.

- Vær også så snille å la vår familie være i fred, sa hun videre.

Tidligere venner og bekjente har etterlyst konkrete rapporter, blant annet Schumachers tidligere manager, Willi Weber (75).

- Jeg mener det er veldig uheldig at Michael sine fans ikke får vite noe om helsen hans. Hvorfor forteller ingen sannheten? sa Weber, gjengitt i TZ, Blick og andre medier fra Sveits og Tyskland.

Weber var manageren til Schumacher til 2012 - til omtrent ett år før tyskeren falt i koma.

Det var 29. desember 2013 at Schumacher og sønnen Mick kjørte på ski rett ved Meribel i de franske alper. Ved et såkalt off-piste-området falt Schumacher og slo hodet i en stein. Han fikk store skader, selv om han brukte hjelm. Den pensjonerte Formel 1-stjerna ble fløyet til sykehus og lagt i koma.

7. mars 2014 - drøyt tre måneder etter ulykka - ble det meldt at tilstanden hans var stabil. Siden ulykka har ingen utenom hans nærmeste sett noe til Michael Schumacher. Det er manager Sabine Kehm som siden har kommet med små drypp om tilstanden - uten å si noe konkret.

Tidligere har Sabine Kehm gitt følgende svar:

- En gang jeg hadde en lang diskusjon med Schumacher. sa han til meg: «Du trenger ikke ringe meg det neste året, jeg kommer til å forsvinne». Jeg tror det var hans hemmelige drøm å gjøre det en dag. Det er grunnen til at jeg fortsatt ønsker å beskytte hans ønsker ved å ikke gi mye informasjon, sier Kehm.

Enn så lenge bor Schumacher fortsatt i sitt hjem ved Genèvesjøen i Sveits.

Datteras nye beskjed kan være et tegn på at 48-åringen fortsatt kjemper for å komme helt tilbake til formen han hadde.

PAR: Michael Schumacher og kona Corinna i 2010. Foto: NTB Scanpix
PAR: Michael Schumacher og kona Corinna i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Auksjon

Tyskeren popularitet er derimot udiskutabel. Ferrarien Michael Schumacher kjørte da han vant Formel 1 i 2001, ble nylig solgt på auksjon for 7,5 millioner dollar. Det er rekord for en moderne Formel 1-bil, skriver NTB.

Schumacher ble verdensmester sju ganger, og det var på forhånd ventet at vinnerbilen fra 2001 – en Ferrari F2001 – kom til å gå under hammeren for mellom 4 og 5 millioner. Klenodiet utløste en heftig budrunde, som ikke var over før auksjonarius klubbet inn vinnerbudet på 7,5 millioner dollar. Salgssummen tilsvarer nesten 62 millioner kroner etter dagens kurs.

Ferrarien var en del av Sotheby's novembersalg av moderne kunst og samtidskunst. Ifølge auksjonshuset er det første gang en bil har vært inkludert i et kunstsalg. Selv om det kan diskuteres hvorvidt en Formel 1-bil er et kunstverk, sier Gregoire Billault i Sotheby's at bilen er «den aller beste racerbilen som noensinne er solgt på auksjon», ifølge NTB.

Ingen har så langt klart å slå Schumachers rekord på 91 seire i løpet av en karriere som altså inkluderte sju VM-titler.