Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daum-advokater krevde rettssaken stoppet

Christoph Daums advokater krevde rettssaken mot ham stoppet etter at rettsforhandlingene var kommet i gang i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske fotballtreneren Christoph Daum står tiltalt for kjøp av kokain. Forsvarsadvokatene krevde rettssaken stoppet, fordi det deres klient er tiltalt for har skjedd utenfor Koblenz.

Advokatene argumenterte også for at Daum ikke vil få noen rettferdig behandling av domstolen på grunn av det store medieoppbudet - over 100 pressefolk er akkreditert til å følge rettssaken. Til slutt mente de at tiltalen er tatt ut basert på en feilaktig hårtest.

Rettsforhandlingene tok etter det en pause for at domstolen kunne ta stilling til advokatenes anmodning.

- Alle ryktene vil bli knust til slutt. Jeg vil la ekspertene snakke for meg, sa Daum under pausen.

Den 47 år gamle tyske treneren står tiltalt for 63 tilfeller av kjøp av mellom tre og fem gram kokain. Dagen før den omfattende rettssaken tok til, hadde Daum tatt en ny hårprøve, for å bevise at han er «ren» og ikke er stoffmisbruker lenger.

- Jeg er ren, sa Daum, som for nøyaktig ett år siden også avla en hårprøve for å bevise at beskyldningene om hans narkotikamisbruk var grunnløse.

Narkotikaproblem

Den gangen var prøven positiv. Både jobben som ny landslagstrener i Tyskland og trener for Bayer Leverkusen gikk fløyten. Etter å ha nektet for forholdet i månedsvis måtte han i januar også innrømme at han hadde et narkotikaproblem, men at kokainen det var snakk om var til eget forbruk.

Statsadvokaten tok imidlertid ut tiltale mot ham fordi omfanget og mengden av kokain var såpass stort.

Daum ble pålagt å ta hårprøver hos rettsmedisinsk avdeling i Bonn, og prøvene som ble tatt i mai og juli var begge negative.

- I fotball er det noe som heter ærlig spill, og hvis alt går ærlig for seg her skal vi være fornøyd, sa Daum, på vei inn til rettssalen tirsdag.

Daum som for tiden trener tyrkiske Besiktas risikerer fem års fengsel hvis han blir funnet skyldig i tiltalen.

(NTB)

Hele Norges coronakart