Daum kan bli landslagssjef for Iran

For to uker siden fikk Bayer Leverkusen-manager Christoph Daum sparken på grunn av en positiv narkotest. Samtidig mistet Daum sjansen til å bli tysk landslagssjef. Nå står den skandaleomsuste tyskeren øverst på Irans ønskeliste.

Det iranske fotballforbundet lanserte i går en liste over aktuelle kandidater til å erstatte tsjekkeren Jalal Talebi som landslagssjef. Daum er en av de heteste kandidatene på lista. Talebi trakk seg etter 1-2-tapet for Sør Korea i Asia-cupens kvartfinale. Det iranske parlamentet krever må en offentlig forklaring etter tapet.

- For iranere er sport - og spesielt fotball - like viktig som som forsvaret av landeområder og religion. Den nasjonale stoltheten er skadet, sa en talsmann for parlamentet ifølge nettstedet Onefootball.

Christoph Daum oppholder seg for tida i Miami etter mediestormen i Tyskland. Daum ba selv om å bli løst sjefsstillingen i Bayer Leverkusen etter at han testet positivt på narkotika. Tyskeren leverte hårprøve til analyse etter å ha blitt beskyldt for kokainmisbruk av Bayern Münchens generaldirektør Uli Höness. (Dagbladet.no)