Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Davenport på pengetoppen

Passerte Graf.

Lindsay Davenport (31) har inntatt toppen av listen over kvinnelige tennisspillere med mest inntjente penger.

Etter at hun i dag tidlig norsk tid slo Italias Sara Errani 6-2, 3-6, 7-5 i 1. runde av Australian Open, har hun totalt tjent 21,9 millioner dollar på idretten sin. Dermed passerte hun så vidt tyske Steffi Graf med rundt 10 000 norske kroner.

Graf, som har lagt opp, har ligget på toppen siden 1998 da hun gikk forbi Martina Navratilova for første gang.

- Jeg tenkte aldri at jeg kunne leve av tennisen. Det er snakk om store summer penger, men jeg holder egentlig ikke på for pengenes skyld, sa 31-åringen fra California.

- Og jeg kommer snart til å bli dyttet ned fra toppen igjen. Justin Henin tjente jo fem millioner dollar sist sesong, sa Davenport.

Davenport tjente sine første tenniskroner i 1993.

(NTB-DPA)

TILBAKE ETTER BARNEFØDSEL: Lindsay Davenport har vunnet tre av fire turneringer siden hun kom tilbake på banen. 
- Jeg trodde ikke kroppen min ville gi respons så fort etter fødselen, med tanke på påkjenningene fra svangerskapet, sier Davenpost til nyhetsbyrået AP. Foto: Scanpix/Epa
TILBAKE ETTER BARNEFØDSEL: Lindsay Davenport har vunnet tre av fire turneringer siden hun kom tilbake på banen. - Jeg trodde ikke kroppen min ville gi respons så fort etter fødselen, med tanke på påkjenningene fra svangerskapet, sier Davenpost til nyhetsbyrået AP. Foto: Scanpix/Epa Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media