David Beckham hedres med statue i Los Angeles

43-åringen blir den første som får sin egen statue av en amerikansk fotballklubb.

KLUBBLEGENDE: David Beckham. Foto: PA Photos.
KLUBBLEGENDE: David Beckham. Foto: PA Photos. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United har George Best, Sir Bobby Charlton og Denis Law utenfor Old Trafford, Arsenal har Thierry Henry utenfor Emirates og John Arne Riise står utenfor Color Line Stadion i Ålesund.

Nå får også David Beckham sin egen statue, utenfor StubHub Center i Los Angeles. Han blir den første spilleren som får sin egen statue av en fotballklubb i USA.

Satte MLS på kartet

Den tidligere Manchester United- og Real Madrid-spilleren kom til MLS-klubben i 2007, og har siden blitt omtalt som «spilleren som satte MLS på kartet».

Flere mener at det var han som banet vei for at superstjerner som nevnte Henry, Kaká, David Villa og Zlatan Ibrahimovic - for å nevne noen - forlot europeisk fotball til fordel for statene.

- Vi ser virkelig frem til å hedre en av de mest innflytelsesrike spillerne i La Galaxys og MLS' historie, sier LA Galaxy-president Chris Klein i en pressemelding, gjengitt av MLS Soccer.

- David var med på å endre denne ligaen og denne sporten i USA. Han har spilt en viktig rolle i å gjøre LA Galaxy til ligaens mest ikoniske og suksessrike klubb. Denne æren har han fortjent, og David vil alltid være en del av MLS og LA Galaxy, legger han til.

- En veldig spesiell klubb

Beckham, som for tiden er aktuell med ekspansjonsklubben Inter Miami FC som skal inn i seriesystemet i 2020, spilte 98 kamper og scoret 18 mål for LA Galaxy mellom 2007 og 2012. I samme tidsrom hadde han et par låneopphold i Milan, før han i 2013 dro til PSG, hvor han også avsluttet karrieren.

I LA Galaxy var han med på å ta «The Double» ved å vinne både serie og cup i 2011 og 2012.

- LA Galaxy er en veldig spesiell klubb for meg, så å motta denne æren er utrolig. Jeg vil for alltid være takknemlig for den fantastiske velkomsten jeg og familien min fikk fra klubben, supporterne og byen Los Angeles fra første stund, sier David Beckham i pressemeldingen.

- Tiden min her og vennene vi fikk i den perioden (hvor han spilte i klubben) vil for alltid være viktig for meg, og Los Angeles, vil på så mange måter føles som hjemme for oss.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer