Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

David Beckham i epost-skandale: Beskyldes for kynisk utnyttelse av veldedighet

Football Leaks lager bråk for superstjerna. 

PÅ VEGNE AV UNICEF: Her poserer Beckham velvillig for fotografene ved et UNICEF-arrangement på Empire State Building i New York. Nye epostlekkasjer sår tvil om superstjernens motiv for å arbeide med veldedige formål. Foto: Verwendung weltweit
PÅ VEGNE AV UNICEF: Her poserer Beckham velvillig for fotografene ved et UNICEF-arrangement på Empire State Building i New York. Nye epostlekkasjer sår tvil om superstjernens motiv for å arbeide med veldedige formål. Foto: Verwendung weltweit Vis mer

(Dagbladet): Ifølge Football Leaks skal David Beckham ha forsøkt å utnytte veldedighetsarbeidet sitt med UNICEF for å bli adlet. Det skrive franske L'Equipe.

Ifølge epostene Football Leaks viser til skal Beckham ha innrømmet at mye av veldedighetsarbeidet han har viet livet til etter fotballkarrieren tok slutt, er gjort for å bli adlet.

Han skal blant annet ha omtalt komiteen som adler briter på vegne av dronningen som «utakknemlige f*tter», ifølge L'Equipe.

- Dra til helvete

Den tidligere Real Madrid-vingen skal også ha skrevet følgende når det gjaldt muligheten for en adling av lavere rang enn ridder:

- Hvis ikke jeg blir adlet, dra til helvete, skal Beckham har skrevet i én av epostene.

Ifølge Le Figaro skal Beckham også ha gjort alt i sin makt for å «minimere gavene» han gir til vededige formål. 41-åringen skal, sammen med sin kone Victoria, være god for nesten 5 milliarder norske kroner.

Irritert

«Humanitære oppdrag brukes primært som et springbrett for personlige forretninger», hevdes det i én av epostene som nå er lekket. Det er uklart om ordene tilhører Beckham selv, eller selskapet Doyen Global, som Beckham har hyret for å koordinere hans veldedige arbeid.

I lekkasjen fra Football Leaks hevdes det at Beckham var helt sikker på å bli adlet i 2013, noe han ikke ble. I epostene skriver Beckham at han hadde fått en adelig tittel for evigheter siden dersom han var amerikansk, og hetser komiteen som bestemmer tittelutdelingen.

«De er en gjeng med f*itter. Jeg forventet ikke mindre. Hvem bestemmer hvem som blir hedret? For å være ærlig, så er det en skandale, og hvis jeg var amerikaner så hadde jeg fått noe som dette for ti år siden, skriver han, ifølge lekkasjen.

Kritikk

Medier som L'Equipe slår videre fast at Beckhams fasade nå har slått kraftig sprekker, og at midtbanemannen er avslørt: Lekkasjene fra Football Leaks viser at Beckhams voldsomme veldedige innsats bare er et spill for å sikre seg en utmerkelser fra den britiske dronningen, og aller helst en adelig tittel.

Football Leaks kan minne om Wikileaks og har tidligere lekket dokumenter som har plassert en rekke fotballstjerner i forlegenhet, blant annet påstander om at Jose Mourinho og Cristiano Ronaldo har store summer gjemt i skatteparadis. Sistnevnte skal ha lurt unna 700 millioner kroner på en konto på Jomfruøyene, ifølge Football Leaks.

Epostene viser også at Beckham skal ha nektet å bruke egne penger på reiser han gjorde for UNICEF, som han lenge har gjort veldedig arbeid for.

Billetter på første klasse

Mannen med den gylne høyrefoten skal ha krevd å få utgifter refundert fra en billett på første klasse verdt over 65 000 kroner i forbindelse med en UNICEF-tur til Asia.

Problemet var bare at Beckham aldri fløy med privatfly som en av hans sponsorer skaffet, noe UNICEF i epostene også påpeker, og derfor nekter å gi Beckham pengene.

Hyller Beckham

Beckham har ikke selv kommentert påstandene framsatt av Football Leaks. UNICEF har på sin side tatt den tidligere fotballhelten i forsvar.

Organisasjonen skriver at de ikke kjenner til epostene omtalt av L'Equipe. UNICEF opplyser imidlertid at Beckham har vært en viktig støttespiller for arbeidet deres.

I en pressemelding understreker de følgende:

- David Beckham har vært en ambassadør for oss siden 2005, og har gitt sin tid, energi og støtte for å gjøre verden oppmerksomme på UNICEFs arbeid for barn. David har også gitt store mengder penger i støtte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling