I MIAMI: David Moyes så forrige uke kampen mellom England og Ecuador i Miami. Nå sier David Beckham at han vil hente den arbeidsledige teneren til sin nye MLS-klubb, som skal holde til i Miami. Foto: Richard Heathcote/Getty Images/AFP / NTB Scanpix
I MIAMI: David Moyes så forrige uke kampen mellom England og Ecuador i Miami. Nå sier David Beckham at han vil hente den arbeidsledige teneren til sin nye MLS-klubb, som skal holde til i Miami. Foto: Richard Heathcote/Getty Images/AFP / NTB ScanpixVis mer

David Beckham vil ha David Moyes som manager for sin nye klubb

Vil hente ham til Miami.

(Dagbladet): David Moyes fikk en kort trenerkarriere i Manchester United. Han ble hentet som arvtakeren til sir Alex Ferguson, men fikk sparken i april, ti måneder etter at han startet.

De fleste Manchester United-supporterne klappet fornøyd i hendene da han måtte forlate klubben, men en tidligere United-stjerne har fortsatt troa på Moyes.

Vil hente Moyes David Beckham planlegger å starte sitt eget MLS-lag i USA, og ifølge The Times ønsker han å hente Moyes som manager i klubben.

MLS-laget er fortsatt i planleggingsfasen, og kommer ikke til å være klare for MLS-spill før i 2017, men ifølge avisa ønsker Beckham å ha trenerapparatet klart så raskt som mulig.

Moyes var i forrige uke i Miami, hvor han har et feriehus, og han så privatlandskampen mellom England og Ecuador. Det gjorde også Beckham, og The Times skriver at han vía en tredjepart skal ha presentert idéen for Moyes.

De to ble kjent da Beckham var på utlån til Preston North End i 1995, og Moyes var da spillende assistenttrener.

VIL HA MOYES: David Beckham ønsker Moyes som manager i sin nye MLS-klubb. Foto: AFP PHOTO MLADEN ANTONOV / NTB Scanpix
VIL HA MOYES: David Beckham ønsker Moyes som manager i sin nye MLS-klubb. Foto: AFP PHOTO MLADEN ANTONOV / NTB Scanpix Vis mer

Moyes har sagt at han ønsker å jobbe i en europeisk klubb med mulighet for Champions League-spill, men nå håper altså Beckham å hente ham til USA i stedet.

Vil øke interessen 39-åringen har store planer for klubben, og har også planlagt å bygge en helt ny stadion.

I mars presenterte Beckham planene for den nye stadion. Den skal kunne ha plass til 35 000 tilskuere, og ligge med utsikt til Miamis havneområde.

- Når folk tenker på Miami, tenker de umiddelbart på å være på eller nær vannet, sa en entusiastisk Beckham.

Med lanseringen av planene håper Beckham å skape mer oppmerksomhet rundt fotballaget han blir eier av.

Hinter om comeback I dokumentaren «David Beckham: Into the Unknown» som blir vist på BBC i dag hinter også den tidligere England-kapteinen om et mulig comeback.

- Nå kan jeg gå og se en basketballkamp og se utøvere spille på høyest mulig nivå. Det får det til å krible i beina igjen og får meg til å ønske å returnere til idretten. Jeg tenker for meg selv: «Kan jeg spille igjen? Kan jeg komme tilbake? Kan jeg gjøre comeback og starte å spille igjen?», sier Beckham i dokumentaren.

Og det får han kanskje muligheten til for sitt eget lag.

- Det har aldri vært en spillende klubbeier, så kanskje, sier Beckham.