<strong> PARTNERE:</strong>  David Beckham og med-investor, Marcelo Claure, har tilbrakt flere dager i Florida, hvor de har sett på mulighetene for å starte et fotballag. Her på playoff-kampen mellom Indiana Pacers og Miami Heat. Foto: REUTERS / Joe Skipper / NTB Scanpix
PARTNERE: David Beckham og med-investor, Marcelo Claure, har tilbrakt flere dager i Florida, hvor de har sett på mulighetene for å starte et fotballag. Her på playoff-kampen mellom Indiana Pacers og Miami Heat. Foto: REUTERS / Joe Skipper / NTB Scanpix Vis mer

David Beckham vil starte egen fotballklubb i USA

- Det er helt klart veldig spennende, sier 38-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nylig la fotballstjernen David Beckham fotballskoene på hylla, da han tok et tårevått farvel med fotball på toppnivå og franske Paris Saint-Germain.

Selv om det bare er to uker siden han spilte sin siste kamp, er 38-åringen allerede i gang med nye fotballprosjekter.

Lørdag var engelskmannen i møter i Florida, for å se på mulighetene for å starte en ny Major League-fotballklubb i Miami, melder CBS News.

Men planen om å starte sitt eget fotballag i USA, er neppe en ny tanke for Bekham. Da han han undertegnet ny kontrakt med LA Galaxy i 2009, inneholdt kontrakten en klausul, som gir fotballspilleren lov å kjøpe en MLS-franchise fra klubben.

Må betale 146 millioner - Jeg har rettighetene på å eie en egen MLS-franchise, som jeg akter å benytte meg av med en gang jeg er ferdig som fotballspiller, sa Beckham i 2009, da nyheten om franchise-rettigheten ble kjent.

Bare kostnaden fotballstjernen må betale for rettighetene til å danne sitt eget MLS-lag er på 146 millioner norske kroner.

Og det er tydelig at 38-åringen mente det han sa i 2009. I går var han og han som antas å bli med-investor i den nye Miami-klubben, Marcelo Claure, på befaringen for å se på eventuelle fremtidige stadiumer i byen.

Claure eier blant annet den bolivianske fotballklubben Bolivar, og er sjef for Brightstar Corporations.

- Jeg tror at det helt klart ville vært veldig spennende å starte et MLS-lag her i sør-Florida, sier Beckham til CBS, som likevel ikke vil love at det er der han ender opp med å starte et lag.

Per dags dato er det 19 klubber i den amerikanske fotballserien. Men nylig ble det klart at Manchester City-eieren, sjeik Masour bin Zayed al Nahya, har kjøpt rettighetene til å starte New York City Football Club, som dermed blir det 20. laget i serien.

Håpefull supporterklubb Iløpet av gårsdagen møtte Bekham og Claure også en rekke politikere i Miami, som lover at de støtter fotballstjernen i hans arbeid for å få startet en klubb i byen.

Håpet om å få en MLS-klubb til Florida er stort, særlig blant fansen i supporterklubben «MLS Miami Bid», som den engelske stjernen også tok seg tid til å møte på sitt besøk i byen.

- Det er i grunn opp til Beckham nå, jeg har hørt at han vil ta en beslutning innen 90 dager, sier supportegruppens talsmann, Julio Caballero, håpefullt.

- Beckham vil føre med seg noe spektakulært hit, ikke bare på grunn av navnet hans, men også en god organisasjon. Claure vet hvordan man driver en klubb. De to sammen er akkurat hva Miami-fotballen trenger, sier Caballero.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer