-  David er mitt forbilde

Englands fotball-gullgutt Wayne Rooney hyller sin kaptein David Beckham opp i skyene. -  Han er min inspirasjon, sier Rooney til The Sun.

LONDON (Dagbladet): Rooney (18) er vidunderbarnet som scoret Englands mål i EM. Beckham er kapteinen som misset straffe og spilte dårlig. Nå forsvarer Rooney Beckham offentlig.

-  Jeg møtte David for et år siden, og han er en spesielt fin fyr. Han er omsorgsfull, og en fantastisk person. Han er ikke slik folk forestiller seg ham. Han er normal, som alle andre.

-  Hvis jeg har et forbilde, så er det han. Han har virkelig støttet meg, sier Rooney til avisa.

I Portugal tilbrakte Wayne og forloveden Colleen (18) tid sammen med familien Beckham.

-  Det var som å være med hvilken som helst mor og far som lekte med barna sine. David er en god far, og jeg tenkte at når jeg blir pappa, vil jeg være som ham.

Fryktet Victoria Forloveden Colleen fryktet møtet med Victoria Beckham:

-  Jeg hadde hørt at hun var sær og holdt seg for seg selv, men hun var sammen med oss hele tiden. Hun er ikke snobbede, og ingen kaller henne «Posh» heller. Hun er veldig jordnær, akkurat som meg, sier Colleen.

-  Men vi synes ikke vi likner på dem. David har vært en stor spiller i ti år, og Victoria var i Spice Girls. De er veldig forskjellige fra oss. Vi er bare vanlige folk og kommer ikke til å fly rundt å dele ut priser og sånt, sier Everton-spilleren.

- Der er fansen Rooneys fotballframtid er gjenstand for spekulasjoner. Manchester United har gått ut å sagt at han er for dyr, siden Everton-manager David Moyes har gitt ham en prislapp på rundt 400 millioner kroner.

Mens framtida avklares, kan Wayne få råd fra Beckham.

-  Etter mitt første mål i EM visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre og bare løp rundt på banen. Da kom David bort og pekte og sa at England-fansen var i andre enden av banen, sier Rooney til The Sun.

DIGGER BECKS: Wayne Rooney skryter uhemmet av Englands kaptein David Beckham.