VIL IKKE MER: David Haye legger opp som bokser.Foto: AP /Martin Meissner
VIL IKKE MER: David Haye legger opp som bokser.Foto: AP /Martin MeissnerVis mer

David Haye gir seg

Har sendt mail til bokseforbundet.

David Haye, den tidligere tungvektsmesteren i World Boxing Association (WBA) har gitt det britiske bokseforbundet beskjed om at han gir seg.

Den storkjeftede tidligere mesteren, som tok VM-beltet fra Nikolaj Valujev, fyller 31 år tirsdag, og han har alltid sagt at han ikke kommer til å bokse etter at han har passert 30.

Mange har likevel ventet at han kom til å utsette slutten med et år for å få en sjanse til å bokse om VM-tittelen i World Boxing Council (WBC) mot Vitalij Klitsjko, men nå virker det ikke som om Haye er interessert i det.

- Jeg fikk en e-post fra Haye der han sier at han ikke har planer om å gå flere kamper, forteller Robert Smith. Han er generalsekretær i det britiske forbundet.

Haye mistet VM-tittelen sin etter å ha tapt klart på poeng for Vladimir Klitsjko i en kamp i Hamburg i juli. Han har totalt bokset 27 kamper, og briten har bare to tap, men nå virker det som om friskusen gir seg en gang for alle.

Det er ventet at David Haye kommer til å offentliggjøre sin beslutning om å legge boksehanskene på hylla i løpet av kort tid.

(NTB)