David Moyes fikk sparken - igjen

I Real Sociedad.

FERDIG: David Moyes. Foto: EPA/JAVIER ETXEZARRETA/NTB Scanpix
FERDIG: David Moyes. Foto: EPA/JAVIER ETXEZARRETA/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): David Moyes har fått sparken som manager i Real Sociedad. Det melder flere engelske medier nå i kveld, blant andre Sky Sports.

«Vi har bestemt oss for å avslutte kontrakten til førstelagstrener David Moyes. Hans assistent Billy McKinley har også forlatt klubben. Vi ønsker å takke både David og Billy for profesjonaliteten og dedikasjonen de har vist gjennom tiden med førstelaget. Vi ønsker dem begge det beste i fremtiden, både profesjonelt og personllig», skriver den spanske klubben i en pressemelding.

Det er små marginer i toppfotballen. I januar ledet han Real Sociedad til seier mot selveste Barcelona. Klubben havnet midt på tabellen forrige sesong.

En lang rekke svake resultater denne sesongen ble årsaken til at han bare fikk lede klubben i et snaut år. Det toppet seg da det ble tap mot nyopprykkede Las Palmas fredag forrige uke.

Real Sociedad ligger like over nedrykkstreken i La Liga med ni fattige poeng på 11 kamper.

Det har lenge vært spekulert i at skotten levde på lånt tid i klubben, noe som altså viste seg å stemme.

52-åringen fikk som kjent også sparken i april 2014 da han ledet Manchester United. Han var arbeidsledig i snaut sju måneder før han tok over Real Sociedad.